Някога столицата на Румъния, почти двумилионният Букурещ, е била покрита

...
Някога столицата на Румъния, почти двумилионният Букурещ, е била покрита
Коментари Харесай

Бивш паметник на Ленин в Букурещ е превърнат в многоглава хидра

Някога столицата на Румъния, съвсем двумилионният Букурещ, е била покрита с многочислени монументи на Ленин за злоба на враговете. След това комунистическият блок се разпада, Румъния поставя завършек на Чаушеску и се втурва към европейското си бъдеще.

Политическият безпорядък принуждава локалния художник Костин Йонита да извърши извънредно екстравагантна дивотия преди няколко години, написа порталът maximonline.ru.

Художникът взима за основа стандартизиран каноничен паметник на Владимир Илич Ленин (който държи каскет в лявата си ръка), отрязва му главата и демонстрира, че на мястото на остарялата глава на тази хидра в същия момент израстват нови глави! Под формата на седем напъпили рози.

С тази символика Костин стачкува против обстоятелството, че в Румъния даже декапитацията (в медицината - обособяване, ампутиране на главата) не е панацея срещу корупцията.

В същото време това е намек, че в страната всичко е в застой и не е в положение да се промени към по-добро, както в комунистическите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР