Някога били ли сте в магазин за хранителни стоки, когато

...
Някога били ли сте в магазин за хранителни стоки, когато
Коментари Харесай

Врeме за инвентаризация на собствения си живот

Някога били ли сте в магазин за хранителни артикули, когато вършат инвентаризация на стоката? Удивително е да гледаш по какъв начин всички чиновници стартират да броят наличното в магазина. Те изваждат ръчните се устройства, поставят етикети на всеки продукт, по-късно подробно броят и преброяват още веднъж, с цел да са сигурни, че числата са точни. Това, което ме изумява, е, че нищо не се подценява. Те броят даже най-малките неща. Всеки пакет дъвки, всяка изкривена консерва, всеки натъртен банан – в цялостната инвентаризация се брои всичко.
Мисля, че би била страхотна концепция да създадем инвентаризация на личния си живот и да преброим всяко благословение, което Бог ни е дал. Това би нараснало вярата ни и би построило вярата ни.
Вместо да се разхождаме потиснати в близост, като приказваме за това какво към момента нямаме, ние можем да вървим с убеденост и да благодарим на Бога за всичко, което Той ни е дал. И ние би трябвало да изброим всяко едно нещо. То може да наподобява малко, само че въпреки всичко го пребройте и Му благодарете за него.Изградете си табиет да забелязвате всичко, което Бог прави за вас, и колкото повече размишлявате върху Неговите благословения, толкоз повече вярата ви ще изобилства. ...Списъкът за инвентаризация на всеки от нас ще наподобява друго. Ние всички имаме разнообразни способности, гении, мощни страни или запаси – и ние сигурно нямаме всички тях по едно и също време – само че Бог в никакъв случай не ни е заречен, че ще имаме това, което някой различен има, или че този човек ще има това, което вие имате. Спомням си когато бях в една колония на хора, заболели от проказа, по време на посещаване в Индия, и един мъж с проказа ме попита дали бих видяла дома му. Той изглеждаше доста разчувствуван, тъй че аз на драго сърце отидох с него да погледна. Оказа се, че това, което той наричаше дом, беше една дупка, към 3 метра дълга и 2 метра висока, изкопана в профил на един рид от пръст. Там беше обзаведено с домашно изработен хамак, два очукани съда и няколко чинии. Трябва да призная, че бях изобличена до мозъка на костите си, когато осъзнах какъв брой благополучен беше той с толкоз малко и какъв брой постоянно аз бях нещастна с толкоз доста.
Като имате поради това, ето един лист с оферти на неща, за които да благодарим на Бога. Може всичко да не е включено в листата (точно сега), само че може би доста от нещата ще съвпаднат с вашите. Прокаженият, който срещнах, щеше да бъде заслепен от благополучие, в случай че имаше което и да е от тези неща:• Покрив над главата ви
• Приятел, който ревизира по какъв начин сте• Членове на фамилията, които ви обичат• Кола, която е в придвижване (да, даже и да не работи добре)• Пълен стомах• Топла и студена течаща вода• Чувство за хумор• Чек за заплата всеки месец
• Удобно легло• Мечта в сърцето• Възможности за обучение на децата ви• Местна черква, която ви насърчава• Здраво тяло• Гардероб, цялостен с дрехи• Библия, която да четете• Надежда за бъдещето.И това са единствено някои от нещата, които ми пристигнаха мислено. Обзалагам се, че в случай че отделите време да помислите и да се помолите за това, вие ще напишете лист 10 пъти по-дълъг от този. Някои от нещата, които загатнах, може да ви наподобяват много съществени, само че в случай че се замислите за това, има хора по света, които нямат  даже и най-основните неща, които вие имате. Вода, храна, покрив над главите ни – тези неща не би трябвало да се одобряват за даденост. Ние би трябвало да благодарим на Бога за тези съществени неща от първа нужда и в никакъв случай, даже и за минута, да не ги вземаме за даденост.
Инвентаризацията на Божията добрина в живота ни е значима, тъй като, да си кажем почтено, доста е елементарно да гледаме на житейските си битки и да се обезкуражим. Ако гледаме единствено на пречките, е елементарно да изгубим вяра. Можете да гледате банковата си сметка и да почувствате, че няма вяра. Понякога може да погледнете към децата си и да ви се желае да вдигнете ръце нагоре и да кажете: „ Няма никаква вяра. “ ...Трябва да устоите на изкушението да гледате на това, което сте изгубили, или което нямате, и да изберете да гледате на всичко, което Бог е направил, прави сега и ще направи. Когато го сторите, вярата ви ще се съживи, насладата ви ще се усили, вярата ви ще порасне и ще станете по-активни. Запомнете, че когато живеете в градината на вярата, нещо постоянно разцъфтява.
Из " Надявайте се на най-хубавото ", Джойс Майер
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР