Нургюл, ти си вдъхновение за всеки българин. Донесе ни много

...
Нургюл, ти си вдъхновение за всеки българин. Донесе ни много
Коментари Харесай

Министър Димитър Илиев към Нургюл Салимова: Ти си вдъхновение, нека всяка титла, към която се устремиш, бъде твоя

„ Нургюл, ти си ентусиазъм за всеки българин. Донесе ни доста наслада и доста горделивост. Показа огромен разум, сърце и мощ. Постижението ти е извънредно, ти към този момент си фактор в международния шахмат и конкуренцията би трябвало да се преценява с теб. Поздравявам те от името на Министерството на младежта и спорта и ти поисквам всяка купа, към която се устремиш, да бъде твоя “. С тези думи министърът на младежта и спорта Димитър Илиев се обърна към финалистката от Световната купа по шахмат в Баку – Нургюл Салимова. Илиев я награди с почетен плакет на ММС за извънреден триумф и акцентира, че както тя, по този начин и треньорът й Живко Жеков ще бъдат премирани за достижението.

В рамките на извършената среща Нургюл показа за провокациите по време на шампионата в Азербайджан и кои са идващите значими надпревари, за които тя се приготвя. Министър Илиев означи, че по време на Световната купа в Баку обществото ни със спотаен мирис наблюдава ходовете на Нургюл, а достижението й сложи тематиката шахмат във фокуса на вниманието, в това число започва полемика за проучването му в учебно заведение.

В срещата на министър Илиев с Нургюл Салимова участваха също родителите й, треньорът й Живко Жеков, ръководителят на Българската федерацията по шахмат 2022 (БФШ 2022) Васил Антонов, членът на УС на БФШ 2022 доцент Венета Петкова, юридическият консултант на БФШ 2022 юрист Христо Митков, както и заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР