Нуждата от образование и добре подготвени кадри са важни за

...
Нуждата от образование и добре подготвени кадри са важни за
Коментари Харесай

Фандъкова: Нуждата от образование е важна за икономиката

Нуждата от обучение и добре готови фрагменти са значими за стопанската система.

Това разяснява столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на полемиката „ Проблеми и вероятности пред висшето обучение у нас “, която се организира през днешния ден.

В срещата ще вземат участие народни представители, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, ректори на висшите учебни заведения, представители на работодателски, синдикални и студентски организации.

По думите на Фандъкова няма нищо по-важно от това да се обезпечи устойчивостта на града, за което са нужни добре готови фрагменти.

В София броят на заетите лица е над 700 хиляди, а коефициентът на стопански дейни хора надминала 60 на 100. В столицата е разположена и по-голямата част от академичната общественост. 23 от общо 51 висщи образователни заведения са упълномощени в София. Над 40% от общия брой студенти е в София.

„ В столицата се образоват най-вече студенти и остават на локалния пазар на труда. Важно е да се отвори общинската администрация към науката “, счита още Йорданка Фандъкова.

Столичният кмет даде образец за методите, по които се задържат младите в София, вместо да заминат да се трудят в чужбина.

За работа с новите съвременни съоръжения за преправка на боклуци студентите се образоват в 4 университета.

„ Тези младежи биха могли да отидат на всички места в Европа, те остават тук, тъй като имат опция... ето един добър образец за добре готови младежи, които са доста новаторски “, изясни още Фандъкова, като уточни, че в плана за Софийското метро работят над 500 души от Висшето транспортно учебно заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР