Нуждаем се от предсрочни избори, защото това правителство страда от

...
Нуждаем се от предсрочни избори, защото това правителство страда от
Коментари Харесай

Опозицията в Северна Македония настоява за предсрочни избори

Нуждаем се от предварителни избори, тъй като това държавно управление страда от липса на доверие. Хората си споделиха думата на локалните избори и провалите ще продължат, до момента в който това държавно управление, водено от СДСМ и ДСИ, е на власт, съобщи през днешния ден водачът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, представен от организация МИА, оповестява Българска телеграфна агенция.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ разяснява последните политически събития в Република Северна Македония.

" Едно нещо е ясно - те имаха 59 депутати в деня за гласоподаване на избор на съмнение, които не участваха на парламентарното съвещание и не съумяха да защитят ръководещите, което бе демонстрация на боязън ", разяснява Мицкоски обстановката на 11 ноември, когато Народното събрание трябваше да гласоподава избор на съмнение на държавното управление на СДСМ и Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), отпред със Зоран Заев.

Правителството на Заев оцеля, защото Народното събрание не съумя да събере кворум, с цел да организира съвещанието. След неуспеха на опита на опозицията да смъкна държавното управление с избор на съмнение, албанската партия Беса излезе в съпротива, а друга албанска партия - Алтернатива, упълномощи водача си Африм Гаши да договаря за присъединяване в държавното управление. Ако Алтернатива влезе в държавното управление на мястото на Беса, болшинството ще се усили с четирима депутати и те ще станат 63.

Християн Мицкоски не пожела да разяснява вероятното присъединяване на Алтернатива в държавното управление на Зоран Заев. " Вие знаете нашата позиция - това е най-престъпното и некадърно държавно управление в 30-годишната история на Македония и аз допускам, че управлението на Алтернатива има това поради, когато договаря с водачите на СДСМ и ДСИ ", сподели Мицкоски.

Във връзка с оставката на Зоран Заев от поста ръководител на СДСМ, водачът на най-голямата опозиционна партия сподели, че не желае да навлиза в действителните аргументи за това решение, само че уточни, че е бил шокиран от изказването на представител на ДСИ, съгласно което " ние няма да му позволим (на Зоран Заев - бел. прев.) да напусне, тъй като в идния интервал ще се вземат значими решения ".

" Да, би трябвало да се вземат решения - предварителни избори допустимо най-скоро ", сподели Християн Мицкоски. По думите му доста проблеми би трябвало да бъдат решени преди подписването на " някакво съглашение " с източния комшия (България).

" Подобно съглашение ще бъде невалидно, тъй като болшинството от македонския народ няма да го одобри ", предвижда Мицкоски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР