нтиправителствени протести за 43-та поредна вечер в София. Малко след

...
нтиправителствени протести за 43-та поредна вечер в София. Малко след
Коментари Харесай

43-та вечер протести: Яйца, домати и тоалетна хартия полетяха към сградата на МВР

нтиправителствени митинги за 43-та поредна вечер в София. Малко след 21:00 ч. недоволните още веднъж хвърляха яйца по постройката на Министерство на вътрешните работи.

Освен яйца, към постройката на вътрешното ведомство полетяха и домати, и ролки тоалетна хартия.

Протестиращите жители още веднъж се събраха край постройката на президентството, с цел да потвърдят настояванията си за оставка на държавно управление и на основния прокурор. Те упорстват също и за отдалечено и машинно гласоподаване, предварителни избори, привикване на Велико народно събрание за промени в конституцията.

Остават блокирани три кръстовища в София - на Орлов мост, при Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски " и до площад "Независимост ".

"Искам да пребивавам в естествена страна, България не е естествена страна, някаква сбъркана история е ", споделя протестиращ, представени от БГНЕС.

"Това, в което живеем е неуместно, тъй като от години се тъпчат правата на жители. Никой не мисли за народа. Особено това държавно управление, изключително тази прокуратура с основния прокурор, е една насмешка с демокрацията и с нас ", споделя различен протестиращ.

В 19.00 часа стартира друга акция на хора, които са против антиправителствените демонстрации, като те се събират в градинката до Столична дирекция на вътрешните работи.

"Не всички са срещу държавното управление ", декларират участници в събитието, представени от БГНЕС.

Участниците в митинга упорстват блокадите на основни кръстовища, които от седмици затрудняват придвижването в центъра на София, да спрат, определяйки дейностите на протестиращите като вандалски и хулигански, с които се нарушава публичния ред.

"Този митинг е против другия митинг. Не поддържаме катуните на Орлов мост, на Министерски съвет. Не поддържаме скарите, не поддържаме експанзията на българи против българи. Ние сме срещу всевъзможен тип принуждение или бедност, не сме съгласни с това ", разяснява Георги Флоров.

Гражданите събират подписка и са адресирали молба до началника на Столичната дирекция на вътрешните работи и кмета на София Йорданка Фандъкова, с която желаят "прекратяване и недопускане в бъдеще на сходни дейности ".

И довечера десетки жители се събраха пред постройката на Община Варна , с цел да стачкуват и да желаят оставката на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев, съобщи "Фокус ".

След като по-рано през днешния ден бяха оповестили, че желанието им е да блокират кръстовището в региона на Централната поща в града, варненци извършиха желанието си.

След като протестиращите се събраха, те потеглиха на обичайното си шествие по бул. "Мария Луиза " в посока катедралата. И довечера отпред на митинга бе голямо знаме, а хората скандираха "Оставка ". След като стигнаха катедралата, те се насочиха към пощата, където в непосредствена непосредственост е постройка с лика на Веселин Марешки. Недоволните поданици на града замерваха постройката с яйца и домати, скандирайки "Мафия ".

След това протестиращите се насочиха към Първо Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи. Целта беше да подарят на служителите на реда химикали и бели листи. Причината е, че преди няколко дни един от протестиращите в палатковия лагер бе атакуван и, отивайки в полицейското ръководство, му е било декларирано, че не разполагат с листи и химикали, с цел да напише жалбата си.

Въпреки че дежурният служител на реда не одобри "подаръка "” на протестиращите, те дадоха обещание, че ще го доставят по надлежния ред.

Протестиращи в Пловдив опънаха палатки пред постройката на Международния панаир в града. Така блокираха придвижването на кръстовището на бул. "Цар Борис III Обединител " и бул. "Марица-Север ".

Протестното шествие довечера за малко бе съпроводено напрегнато. Протестиращите желаеха да преминат през бул. "Цар Борис III Обединител ", който не е позволен в маршрута им. Плътен полицейски кордон отхвърля да пусне шествието по булеварда.

След 21. 00 часа протестиращите въпреки всичко съумяха да излязат на булеварда и започнаха да се движат по платното.

Движението по бул. "Цар Борис III Обединител " бе спряно.

След като минаха моста на Марица протестиращите се насочиха към постройката на Международния панаир.

Протестното шествие в Пловдив потегли от пощата и мина цялата пешеходна зона на основната улица.

Недоволните стопираха за малко пред постройката на някогашния партиен дом, където сега се обитава по-голямата част от общинската администрация.

Множеството скандира яростно поради отхвърленото искане на протестиращите да преминат през ключовете пловдивски булеварди като всеки четвъртък.

От общината оповестиха, че уведомлението, което са получили от уредниците на митинга, не дава отговор на плануваните в закона периоди и само позволеният маршрут на митинга е по пешеходната зона на основната улица.

Протестиращите обаче настояват, че са входирали уведомлението в точния момент и демонстрираха документи.

В града за митинга довечера дойде и Велислав Минеков от "Отровното трио ".

Към постройката на кметската администрация полетяха и яйца.

Какво се случи денем

Сутрешните изненадващи блокади не престават. Днес беше окупирана постройката на КПКОНПИ.

Организаторът на шествието - Георги Георгиев, от "Боец " изиска персонална среща със Сотир Цацаров. "Ще изчакаме работното време и чакаме Цацаров. Ако не слезе, зачертаваме и тази институция ", сподели един от протестиращите.

След като шефът на антикорупционната комисия не пристигна, стартира офанзива с яйца по постройката.

От КПКОНПИ изпратиха позиция, че блокадата на постройката е в нарушаване на Закона и е попречила на свободния достъп на жителите. В писмо до медиите от там пишат още, че "какъвто и да е разговор с този жител е неприемлив ". Мотивът - Георгиев не е просто жалбоподател, а човек с неразбираема специалност и приходи. И приложиха фотоси на Георги Георгиев с Лозан Панов, Бойко Борисов и Цветан Василев.

Втората обсада за деня беше проведена от някогашния евродепутат Николай Бареков и симпатизантите му, които се събраха пред партийната централа на "Да, България ". Бареков упрекна водача й Христо Иванов, че е подвластен от Иво Прокопиев.

Пред офисите на партията бяха струпани камъни от местността "Буджака " в Созопол, където Прокопиев има къща и която пречи на свободния достъп на туристите до крайбрежните скали.

От "Да, България " дадоха отговор, че нямат желание да се срещат с Бареков, тъй като той изпълнявал политическата поръчка.

А през днешния ден водачът Христо Иванов направи нов лайв от Министерския съвет, където изиска от премиера Бойко Борисов да отвори досиетата на прехода.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР