НСИ набра необходимия брой преброители и контрольори за Преброяване 2021.

...
НСИ набра необходимия брой преброители и контрольори за Преброяване 2021.
Коментари Харесай

НСИ набра необходимия брой преброители и контрольори за Преброяване 2021

НСИ набра нужния брой преброители и контрольори за Преброяване 2021. В 150 общини претендентите са повече от нужното, оповестяват от Статистическия институт.
20 678 претенденти за преброители и 5 619 искащи да бъдат контрольори са подали документи в общините в избрания период, демонстрира систематизираната информация от страната. Кандидатите за преброители и контрольори по време на Преброяване 2021 са съвсем толкоз, колкото предварителните планове. Според началните калкулации нужният брой бе надлежно 23 082 и 5 946.
 Национален статистически институт започва подготовката за Преброяване 2021 година Национален статистически институт започва подготовката за Преброяване 2021 година
Пакет от оферти за изменение на нормативната уредба ще предложи Националният статистически институт, с цел да се усъвършенства методологият...
В повече от половината общини (150 на брой) са набрани повече от нужния брой преброители. В Каспичан да вземем за пример претендентите за преброители са 2 пъти и половина повече. Най-много искащи за контрольори (над 2 пъти повече) има в Кула, Каспичан, столичния регион Оборище и други Само в 13 общини подадените заявки са под 50% от нужния брой. За общините, в които нужния брой не е доближат приемането на заявки може да продължи при съществуване на претенденти и до 27 ноември.
„ Благодаря на всички за положените старания, отличната взаимна работа с общинските преброителни комисии и постигнатите резултати, макар създалата се обстановка с разпространяване на Коронавирус 19 в страната “, съобщи ръководителят на Национален статистически институт Сергей Цветарски. Екипът по преброяването следи от близко комплицираната епидемиологична конюнктура в страната. Влошаване на заболеваемостта от Коронавирус 19 беше регистрирана като риск още от лятото и по тази причина Национален статистически институт е създало проект Б за идното броене, който включва разнообразни по тежест ограничения за запазване на живота и здравето както на популацията, по този начин и на преброителите.
Следващият стадий от подбора на преброители и контрольори включва инспекция на документите и асортимент на претендентите. Списъкът на утвърдените претенденти ще бъде оповестен след 18 декември 2020 година.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР