Новозеландският атлет в дългите бягания Зейн Робъртсън получи 8-годишно наказание

...
Новозеландският атлет в дългите бягания Зейн Робъртсън получи 8-годишно наказание
Коментари Харесай

Едни от най-странните обяснения за допинг в атлетиката

Новозеландският спортист в дългите бягания Зейн Робъртсън получи 8-годишно наказване за неразрешени стимуланти (EPO) и подправяне на документи, а обяснението му се оказа много необичайно - в кенийска болница му инжектирали неразрешения препарат вместо ваксина за COVID-19. Но това несъмнено не е първото неуместно пояснения на провинили се в атлетиката. Ето и някои от най-любопитните случаи.

Лашоун Мерит - хапчета за полова мощност
Американският спринтьор Лашоун Мерит завоюва олимпийската купа на 400 метра в Пекин през 2008 година и беше един от любимците за ново олимпийско злато в Лондон през 2012 година Но през април 2010 година беше осъден за неразрешено вещество.

Звездата изненадващо призна, че неразрешеният дехидроепиандростерон е открит в организма му поради приложимост на хапчета за полова мощност за персонални цели. В последна сметка американецът се завърна на пистата и стана международен първенец на 400 м през 2013 година

Базираният в Лондон играч в тройния скок Нейтън Дъглас написа тогава в Туитър, че решението да му разрешат да се върне е било “фарс ”.

Денис Мичъл - доста секс със брачната половинка
Друг американски спринтьор Денис Мичъл беше с неизмеримо високи равнища на тестостерон през 1998 година, а тогава той разгласи, че е правил секс с жена си четири пъти в този ден.

“Беше нейният рожден ден, дамата заслужаваше почерпка “, сподели той пред Международната федерация по лека атлетика (IAAF) тогава. Ръководният орган на спорта изследва извинението му, само че откри, че тестостеронът му не може да се е повишил толкоз високо единствено поради секса.

Той беше осъден за две години, само че испанският играч в спортното вървене Даниел Плаза имаше повече шанс със същото опрощение през 1996 година, когато 2-годишната му възбрана беше анулирана. Олимпийският първенец от 1992 година сполучливо съобщи, че сексът с бременната му брачна половинка може да изясни личните му високи равнища на нандролон.

Хавиер Сотомайор - упреква Централно разузнавателно управление на САЩ и “анти-Кастро мафията “
Кубинецът Хавиер Сотомайор е може би най-хубавият в скока на височина, като към момента негов е международният връх от 2.45 м от 1993 година

През 1999 година той дава позитивна проба за кокаин. Той счита, че тази позитивна допинг проба е скрит план на Централно разузнавателно управление на САЩ или мафията против Кастро.

Самият някогашен кубински президент Фидел Кастро се намеси, с цел да лобира пред IAAF и двугодишното наказване на Сотомайор беше понижено на половина. Това му разреши да приключи кариерата си със сребърен орден на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР