Новозеландски вид прилеп беше избран за Птица на годината в

...
Новозеландски вид прилеп беше избран за Птица на годината в
Коментари Харесай

Избраха прилеп за Птица на годината в Нова Зеландия

Новозеландски тип прилеп беше определен за Птица на годината в Нова Зеландия , оповестиха ДПА и Би Би Си.

В годишния конкурс за избор на птица , чиято цел е да се притегли публичното внимание към опазването на типичните новозеландски типове, се гласоподава онлайн.

Дългоопашатият новозеландски прилеп беше разгласен за победител в състезанието тази година и това провокира напрежение. Организаторите са присъединили сериозно застрашения тип, с цел да привлекат вниманието към него.

Но премията за летящия бозайник разгневи част от гласувалите и от обществото. Любители на птиците реагираха остро в Туитър, като дефинираха тазгодишното издание на състезанието за " цялостен фарс ", " откраднат избор " и използваха и други, по-цветисти изрази, означи Би Би Си.

Организаторите от екологичната група " Форест енд бърд " оповестиха, че включването на прилепа не е било опит да се възвърне имиджа на прилепите , засенчен от коронавирусната пандемия, както упрекнаха някои от критиците. За първи път в гласуването тази година бе включен летящ бозайник, тъй като те са изложени на същите провокации като птиците, показват уредниците.
 

— The New York Times (@nytimes)
Говорителката на организацията Лора Киън сподели, че " вотът за прилепа е и избор за надзор върху хищниците, за възобновяване на местообитанията и за дейности за климата и за отбрана на нашите прилепи и техните пернати съседи ".

Повече от 56 700 души са дали своят вот в състезанието онлайн, като прилепът е получил 7000 гласа , с към 4000 повече от папагала какапо, който победи предходната година.

Не за първи път състезанието провокира остри полемики . През 2020 година се оказа, че близо 1500 гласа са били подправени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР