Новозеландски учени заснеха рядък вид новородена акула-призрак край източното крайбрежие

...
Новозеландски учени заснеха рядък вид новородена акула-призрак край източното крайбрежие
Коментари Харесай

Заснеха рядък вид новородена акула-призрак

Новозеландски учени снимаха необичаен тип новородена акула-призрак край източното крайбрежие на Южния остров на страната.

Тези морски жители, известни и като химери, не са същински акули, само че са свързани с тях, защото скелетите им се състоят от хрущял, а не от кости.

Не се знае доста за този тип създания, тъй като те нормално се намират на дълбочина до 1829 метра, което ги прави в огромна степен недостъпни за учените.

Съществува информация за едрите и възрастни екземпляри, които нормално са с дължина към метър или метър и половина. „ Откриването на бебе, което се събира в дланта на ръката, е извънредно извънредно “, споделя Брит Финучи, академик от Националния институт за водни и атмосферни проучвания на Нова Зеландия.

Новородената акула-призрак е снимана на дълбочина от 1,2 километра, изясни тя. На фотосите се вижда, че бебето е с черни перки, свързани към тяло от полупрозрачна кожа с тънка бяла опашка и черни очи.

„ Мислех, че е готино, само че съгласно другите хора на лодката – не доста “, смее се Финучи. „ Веднага разбрах, че е нещо друго, което нормално не срещаме, тъй че... направих няколко фотоси, които в този момент се разпространиха на всички места интернет “.

Младите акули-призраци нормално са на разнообразни дълбочини спрямо възрастните и в някои случаи наподобяват друго от огромните, добави тя. Те имат огромни глави и очи по отношение на тялото.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР