Новоучредената за местните избори партия на политолога Арман Бабикян и

...
Новоучредената за местните избори партия на политолога Арман Бабикян и
Коментари Харесай

Трупове между чували с картофи: Незаконен гробар се пъне за кмет, вижте Станислав Готев

Новоучредената за локалните избори партия на политолога Арман Бабикян и юрист Николай Хаджигенов „ Ние идваме “, е издигнала кандидатурата за кмет на Пирдоп на противозаконен гробокопач и дебитор на локалното читалище и Националната организация по приходите (НАП), научи „ Уикенд “ от потресени поданици на дребното градче – център на медодобивното произвеждане в страната.

От няколко дни центъра на Пирдоп е посипан с плакати на ухиления предприемач и досегашен общински консултант Станислав Готев, който обилно дава обещание на локалното население внезапно възстановяване на виталния им стандарт.

За разлика от останалите кандидат-кметове на Пирдоп обаче, 41-годишният Станислав не организира предизборните си срещи в локалното читалище „ Напредък 1869 “ и заобикаля да се появява на централния площад „ Тодор Влайков “.

Причината е прозаична – локалното читалище е измежду институциите, завлечени с пари от претендента за кмет на Пирдоп, който обаче не се свени да дава обещание сензитивно повишение на бюджета за читалищна и самодейна активност на Община Пирдоп, в случай, че бъде определен за кмет на града.

Проверка на „ Уикенд “ откри, че Станислав Готев и брачната половинка му Надка са съумели да излъгват читалището в Пирдоп с над 15 000 лв. дружно с лихвите, като дългът е насъбран през далечната 2012 година

Тогава посредством фамилното сдружение „ М – корект 1 “ Станислав и Надка подписват контракт с общинското читалище „ Напредък 1869 “ и наемат киносалона в остарялата читалищна постройка дружно с прилежащите към него входно антре, каса, предверие, кино кабина, тоалетни и техническо съоръжение, обслужващо читалищния киносалон.

Въпреки че наемната цена е алегорична поради поръчката на Станислав Готев да развива културна активност – 1100 лева, в касата на читалището не постъпва даже стотинка от сегашния мераклия за кмет на Пирдоп.

Председателката на читалището Милена Мачканова се принуждава да приключи контракта за наем с сдружението „ М-корект 1 “ на шестия месец след сключването на договора, откакто самата тя чува упреци, че е отдала единствения киносалон в Пирдоп на лъжец, който развива комерсиална, а не културно-просветителна активност, освен това, без да заплаща. Договорът е разтрогнат относително елементарно, само че ходенето по тъгите по събирането на дълга е безпределно.

„ Изпратихме няколко нотариални предложения към компанията на Станислав, дадохме го и на съдия-изпълнител. В един миг обаче сдружението, посредством което той и брачната половинка му бяха наели киносалона към читалището, беше трансферирано на „ сламена “ компания, ръководена от необразован овчар.

Реклама

Човекът прибрал 50 лв., с цел да придобие сдружението дебитор на кандидат-кмета Станислав Готев. Общия размер на несъбираемия дълг беше 15 000 лв. към този миг, от този момент даже не сме считали трупащите се лихви – ясно е, че бяхме излъгани и пихме по една студена вода “, спомня си за аферата на кандидат-кмета читалищен служащ от Пирдоп.

Оказва се, че трупането на задължения посредством неплащане на наеми е нещо като непокътната бизнес марка за протежето на Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. През последните 5 години Станислав Готев е задлъжнял с над 20 000 лв. на община Пирдоп за подписани от него няколко договора за наемане на общински терени.

„ Схемата му е една и съща – трансферира компаниите със отговорности на малоимотни и необразовани лица. Заради това против него са заведени 3 изпълнителни каузи от частен правосъден реализатор.

За да не се пристъпи към конфискация на имуществото му, Станислав Готев е оповестил в декларацията си към КПКОНПИ, че е взел заеми в размер на 140 000 лв. и че трите автомобила, които употребява със фамилията му, са лизингови. Разбира се, показал е като заемодатели хора от приятелския си кръг. Би следвало да бъде разследван за подаване на декларация с погрешно наличие “, разказват байганьовщината на кандидат-управника на Пирдоп локалните поданици.

През 2019 година Станислав е изпъден от управата на синдикалната организация в медодобивния цех „ Аурубис “ в Пирдоп, като причина за прогонването му по този начин и не е посочена. Неофициално обаче се твърди, че Готев пипал в касата на синдикалистите и въпреки да възстановил неналичията, откакто бил хванат в крачка, повече никой от работещите в медодобидния цех не желал и да чуе за него.

Сред бизнес начинанията на Станислав Готев несъмнено най-безсрамно е осъществяваната от него незаконна гробарска активност. От няколко години кадидат-кмета на Пирдоп прави противозаконни погребения посредством сдружението на майка си „ Интер прогруп “. През 2021 година обаче лицензът за погребална активност на компанията изтича, а способените органи отхвърлят да възобновят лиценза на сдружението поради въвеждането на нови правила, които задължават частните гробари да разполагат със сертифицирана катафалка и с предварителни контракти с гробищните паркове.

„ Станислав продаде остарялата катафалка на сдружението на майка си и стартира да разнася труповете на умряли хора с баничарката, с която зарежда със зеле, картофи и моркови локалните тържища. През последните 2 години извърши над 100 незаконни погребения в Средногорието, като подбива цените на формалните траурни организации.

Срещу него преди няколко месеца имаше подаден сигнал поради подозрения, че е направил машинация с кремацията на стара жена в Златица.

Оказа се, че в тази ситуация подозренията на роднините, че е заровил починалата им близка в плитък гроб и е прибрал 1500 лв. за кремацията на натрупа й, са безпочвени – хората се наплашили около репортажите с незаконните погребения на гробаря от Клисура Георги Енев и се усъмнили, че и в Пирдоп се извършат сходни безобразия “, описват жителите на Пирдоп. След подадения сигнал за противозаконна гробарска активност против Станислав Готев, кандидат-кметът на Пирдоп въпреки всичко сложил лепенка на баничарката си „ Погребална организация “…

„ Шансовете на Станислав Готев да стане кмет на Пирдоп клонят към нулата, само че самия факт, че подобен вид хора се предлагат от партии за претендент кметове на общини, е стеснителен “, възмущават се от избора на Николай Хаджигенов и Арман Бабикян жителите на Пирдоп. Те към този момент са написали протестно писмо до централата на новоучредената партия.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР