Новото правителство ще бъде мъдро в решенията си и ще

...
Новото правителство ще бъде мъдро в решенията си и ще
Коментари Харесай

Лорер каза какво се случва с новия кабинет и кой е отговорен

Новото държавно управление ще бъде умно в решенията си и ще се назначават нови хора там, където има същинска нужда. Може да се открие същинска нужда от нови хора на доста места след ръководството на служебния министър председател Гълъб Донев. Tова съобщи в изявление за бТВ депутатът от " Продължаваме промяната-Демократична България " Даниел Лорер.

По думите му за президента Румен Радев властта е привлекателна и той с тъга се разделил с нея. Лорер е щастлив, че ротационният министър председател Николай Денков разпоредил одит на предходната служебна власт с мотив да се задълбочи дълбочината на чистката, която служебният кабинет провел в администрацията. Няма нищо чудно нов кабинет, който влиза на власт, да бъде сигурен, че приходите на страната ще бъдат събрани по най-хубавия метод, изясни Даниел Лорер.
-->
За ПП-ДБ Румен Спецов е потвърден човек и експерт в кабинета на Кирил Петков и четворната коалиция.

Лорер не знае по какъв начин напредва кабинетът по тематиката за назначението на зам.-министрите, само че увери, че ПП-ДБ няма сделка с групировката на Бойко Борисов за тяхното назначение. Това, което безпокои депутатът от ПП-ДБ е, че ГЕРБ дават поръчка, че не носят отговорност за ротационния кабинет.

Лорер се надява президентът Румен Радев да понижи страстите в тона си, с цел да може постоянното държавно управление да работи умерено.

За непрекъснатите пререкания сред ПП-ДБ и " Възраждане " за избора на Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни въпроси, Лорер разяснява, че Пеевски е противоречива фигура и за групата ПП-ДБ било неприемливо да го поддържат за член на отрасловата парламентарна комисия. Изисква се голяма политическа храброст да направиш държавно управление с поддръжката на ГЕРБ и конституционна промяна, подкрепена от Движение за права и свободи, уточни той.

Лорер посочи, че ПП-ДБ не са търсили Българска социалистическа партия за конституционно болшинство с мотив, че социалистите единият ден казвали едно, а различен ден - друго. За момента това, което е основно е, че " Възраждане " се оказа цялостен фалшив - изцяло подправена, разкритикува Лорер позицията на групировката на Костадин Костадинов.

" За Движение за права и свободи е значимо Пеевски да бъде оправдан и да бъде част от процеса за промени в Конституцията. Това, което е значимо законът да работи за всички и е ясно какви жертви би трябвало да дадем всички ", сподели Даниел Лорер. Народното събрание не е мястото, което да оправдава някого, било то и депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски. И ПП-ДБ и Движение за права и свободи към този момент са във връзка освен по тематиката правосъдна промяна, а по всички други тематики - енергетика, стопанска система и други Христо Иванов няма ексклузивност сред взаимоотношенията и връзките на парламентарните групи в Народното събрание, посочи Лорер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР