Новото попълнение на РБ Лайпциг Бенямин Шешко не се чувства

...
Новото попълнение на РБ Лайпциг Бенямин Шешко не се чувства
Коментари Харесай

Нов в РБ Лайпциг не харесва сравненията с Ерлинг Халанд

Новото попълнение на Република България Лайпциг Бенямин Шешко не се усеща удобно да бъде сравняван с нападателя на Манчестър Сити Ерлинг Халанд и макар че имат някои общи неща, той споделя, че има собствен личен жанр.

И двамата играха Ред Бул Залцбург, преди да преминат в по-големи клубове в Бундеслигата, а нападателният настъпателен жанр на Шешко постоянно е сравняван с норвежеца, изключително когато първият игра в младежките тимове на Залцбург, а Халанд за мъжкия отбор през 2019/2020.

" Това е съпоставяне с някой, който е един от най-хубавите играчи в света. Не бих желал да се съпоставям с никого. Просто бих желал да бъда себе си и да бъда най-хубавият ", сподели 20-годишният национал на Словения в онлайн диалог с медиите тази седмица.

Холанд към този момент завоюва три трофеи с Манчестър Сити още след първия си сезон, до момента в който Шешко, който се причисли към Република България Лайпциг този сезон, към момента би трябвало да се потвърждава на огромната сцена. Той ще получи късмет още идната седмица, когато ще се изправи против Халанд в мача сред двата отбора от груповата фаза на Шампионската лига.

" Имаме височина и двамата сме бързи, само че като цяло имаме разнообразни стилове на игра. Наистина обичам да го виждам по какъв начин играе ", съобщи Шешко.

Словенецът стартира добре в Германия с два гола в Бундеслигата в четирите мача, в които взе участие, като в същото време осъществя и при успеха на старта на Шампионската лига против Йънг Бойс предходната седмица.

В класирането Република България Лайциг е на точка зад водача Байерн Мюнхен, на който е хазаин в събота и който победиха с 3:0 в Мюнхен, с цел да завоюват Суперкупата на Германия предишния месец.

" Ако покажем същото показване, това може да е допустимо, само че в случай че не играем на 100 % против Байерн, тогава ще ни бъде мъчно ", сподели Шешко.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Ива Кръстева
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР