Новото поколение на Apple Watch вече с продава и предлага

...
Новото поколение на Apple Watch вече с продава и предлага
Коментари Харесай

Как да използваме NameDrop с Apple Watch

Новото потомство на Apple Watch към този момент с продава и предлага много новости. Една от тях е съгласуемост с функционалността NameDrop, която е част от iOS 17.

NameDrop е нов метод за потребителите на Apple Watch да обменят контактите си доста бързо и елементарно, оповестява CNET. Когато двама души се срещнат и решат да продължат връзката си, следва да обменят данни за контакт. С това се стартира „ ровене “ в телефоните, писане, набиране и така нататък А може да е доста по-лесно, счита Apple.

Стига несъмнено и двамата срещнали се да употребяват новия Apple Watch Series 9, защото единствено той поддържа функционалността. NameDrop може да се употребява и от iPhone, стига да е с конфигурирана iOS 17 или по-нова.

Процесът на работа ще е подобен. Потребителят би трябвало да отвори приложението за контакти, да избере своя контакт/номер и да натисне бутона Share. Може да избере и коя информация да се показа.

След това би трябвало да приближи устройството си (Watch или iPhone) до това на получателя и контактът ще се трансферира и вкара автоматизирано. При потребление на NameDrop от Apple Watch, ще е още по-лесно, като би трябвало да се избере опцията My Card от часовника и той да бъде приближен до устройството на получателя.

NameDrop към момента не е налично за всички съвместими устройства. Функцията ще бъде налична за всички до края на тази година. За в този момент няма изгледи да може да се употребява и с устройства на трети лица, само че това не е изненада, защото Apple обичайно избира прави функционалностите съвместими единствено в границите на своята екосистема.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР