Новото летище на Истанбул може да стане най-натовареното в Европа,

...
Новото летище на Истанбул може да стане най-натовареното в Европа,
Коментари Харесай

Новото летище на Истанбул на път да се превърне в най-натовареното в Европа

Новото летище на Истанбул може да стане най-натовареното в Европа, изпреварвайки даже летище Хийтроу в Лондон, когато авиационният бранш излезе от пандемията, уточни тази седмица авиационният анализатор Ралф Анкер .
Анкер съобщи пред английския „ Индипендънт “, че " западноевропейските летища са изгубили доста по-голям дял от пасажерите, в сравнение с техните източни противници като Русия, Турция и Украйна ".
 Отваряне в Гърция: 9 летища ще одобряват полети Отваряне в Гърция: 9 летища ще одобряват полети
Гърция възнамерява последователно да отстрани рестриктивните мерки за пътешестване за идващи от чужбина и да отвори 9 летища за полети от Европейския...
Анкер акцентира, че западноевропейските летища ще изостават по брой пасажери от новото летище в Истанбул, като означи, че новото турско мегалетище ще се трансформира в най-натоварения директен център в Европа.
" Летища като Хийтроу, които са най-вече подвластни от интернационалния трафик, в последна сметка ще се възстановят, само че до момента в който го създадат, новото безкрайно мегалетище в Истанбул евентуално ще се утвърди като най-натовареното летище в Европа ", означи специалистът пред медията.
Новото мегалетище на Турция, летище Истанбул, ще има потенциала да транспортира 200 милиона пасажери годишно, откакто построяването му завърши.
Летище Истанбул резервира водачеството си в европейските описи за трафик с 604 полета на ден на 14 април, съгласно Европейската организация за сигурност на въздушната навигация (Евроконтрол).
 От на следващия ден летището в Тирана ще проработи в естествен режим От на следващия ден летището в Тирана ще проработи в естествен режим
Два дни след прекратяването на полетите поради стачка на ръководителите на полетите, от на следващия ден летище Тирана в Албания се връща към норма...
Според последния отчет за въздушния трафик на Евроконтрол летището в Истанбул е последвано от Париж (Шарл де Гол) с 478 полета, Франкфурт с 474 и Амстердам с 451.
Летище Мадрид (Барахас) се класира на пето място с 414 полета на ден, следвано от летището Сабиха Гекчен, също в Истанбул, с 345 полета.
Седем от 10-те най-големи летища в Европа са претърпели спад в трафика през последните две седмици, връщайки се на равнището от преди великденските празници в Европа, се споделя в отчета.
Миналата година летище Истанбул завоюва най-високото самопризнание в света, като бе оповестено за петзвездно летище от основаната в Лондон организация за рейтинг на въздушния превоз Skytrax, оповестява Анадолската организация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР