Новото изменение на бюджета на Пловдив бе прието с 40

...
Новото изменение на бюджета на Пловдив бе прието с 40
Коментари Харесай

500 хиляди лева отиват за нов асфалт и паркинг в Тракия

Новото изменение на бюджета на Пловдив бе признато с 40 гласа „ за ” на първата есенна сесия на Общинския съвет. Бюджетът на регион „ Тракия ” ще бъде повишен с 500 000 лв., отиват за нова настилка и нов паркинг. Предложението на общинския консултант Йордан Илиев бе признато с 21 гласа „ за ”. Това бе единственото предложение за финансиране на квартално благоустройство, което мина на сесията. На имаше няколко точки с оферти за изменение на планувания бюджет. 

Владимир Славенски от „ Демократична България ” да се дадат за замяна на канализацията на бул. „ Свобода ” и 145 хиляди за планиране на терени за озеленяване в „ Тракия ” не бяха признати.

Общинските съветници отхвърлиха и концепцията да се дадат 300 хиляди лв. за нови тротоари и асфалт сред улиците „ Леонардо да Винчи ”, „ Димчо Дебелянов ”, „ Петър Парчевич ” и „ Щросмайер ”,  които са в центъра на града и са в извънредно положение. 



Пловдив няма да отпусне 80 хиляди лв. за планиране на нов конгресен център. Отпадна и предлагането да се дадат 80 хиляди лв. за социологическо изследване за мръсния въздух .

„ Знаете какъв брой костват тези изследвания – най-малко 10 пъти по-малко от това ”, сподели съветникът Слави Георгиев от Вътрешна македонска революционна организация. Бе гласувано тези пари да се върнат в бюджета на община Пловдив. 

Съветниците гласоподаваха с „ не ” и на предлагането за нова велоалея на бул. „ Марица ” Север в правата сред моста на „ Герджика ” и Панаира. За нея се желаеха 250 хиляди лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР