Новото EQT от Mercedes-Benz (комбинирана консумация на енергия (WLTP): 18,99

...
Новото EQT от Mercedes-Benz (комбинирана консумация на енергия (WLTP): 18,99
Коментари Харесай

Премиера - новото EQT вече в България

Новото EQT от Mercedes-Benz (комбинирана консумация на сила (WLTP): 18,99 kWh/100 km; комбинирани CO2 излъчвания (WLTP): 0 g/km) съчетава променливостта и високото равнище на съоръжение на T-класата – негов сходен модел с стандартно задвижване – с преимуществата на напълно електрическото задвижване. Автомобилът предлага на фамилиите и феновете на почивките атрактивен вход в напълно електрическия свят на марката Mercedes-Benz. Цените стартират от към 96 000 лева с Данък добавена стойност, като колите се оферират с 5 години гаранция и 5 години сервизно обслужване от Силвър Стар като общоприет дистрибутор на марката за България. Електрическият мотор е с мощ 90 kW или 122 к.с., а динамичните му характерности са налични при всевъзможни режими на шофиране.

Благодарение на радиаторната решетка с черен панел и централна звезда, новият EQT може да бъде друг отдалеко като член на фамилията на Mercedes-Benz. Електрическият дребен ван съчетава компактни външни размери с задоволително вътрешно пространство. Автомобилът предлага съвсем същата функционалност в интериора като стандартно задвижваната T-класа. Ниския предел от единствено 56 сантиметра улеснява товаренето на тежки предмети, а плъзгащите се порти от двете страни на автомобила разрешават комфортен достъп до задната част. Така товаренето може да се прави гъвкаво от три страни, в това число задната врата, a пък на задната седалка има място за до три детски столчета.

Литиево-йонната батерия има приложим потенциал от 45 kWh, позволявайки пробег до 300 км според от експлоатационния режим. На работа, вкъщи или на публични станции EQT може комфортно да се зарежда с изменчив ток (AC) при 22 kW. Автомобилът е оборудван общоприетоо със 75 kW DC зарядно устройство, което подсигурява зареждане на батерията от 10 до 80 % за 38 минути. Същевременно EQT употребява енергийно ефикасна термопомпа, с цел да понижи условието за мощ и да обезпечи по-голямата част от силата за постоянен пробег на автомобила посредством интензивно термично ръководство. Батерията зарежда единствено компресора на конфигурираната термопомпа и не употребява сила за действителната климатизация на интериора на автомобила.

С информационно-развлекателната система MBUX и достъпа до необятен набор от цифрови екстри посредством приложението Mercedes me, EQT слага стандарти в свързаността в сегмента на дребните ванове. Уникалното при MBUX е способността му да учи посредством вградения изкуствен интелект. Чрез създадените функционалности за предугаждане системата може да предложи последващите дейности на лидера. Например, в случай че постоянно шофирате до несъмнено място за паркиране, тази дестинация се запаметява и предлага автоматизирано незабавно щом навигационната система разпознае маршрута. Всичко, което лидерът би трябвало да направи, е да удостовери и цялата информация за маршрута е налична.

Приложението Mercedes me също дава опция за непрекъсната връзка с EQT, даже и от разстояние. То предлага функционалности като отдалечено отключване или заключване на автомобила, задаване на предварителна климатизация преди пътешестване, намиране на крайната цел и изпращане към навигация в автомобила, локализиране на автомобила и доста други.

ххх
Силвър Стар е формален представител на немския тръст Mercedes-Benz AG за България за марките Mercedes-Benz и smart, на Daimler Truck AG за марките Mercedes-Benz, Unimog и FUSO и на EvoBus за Mercedes-Benz и Setra. Компанията предлага целия набор от услуги за бизнес и крайни клиенти, включително продажба и следпродажбено обслужване на нови и използвани леки, лекотоварни и товарни коли и рейсове, както и продажби на аварийни елементи. Дилърските центрове на Силвър Стар се намират в София, Пловдив, Варна, Бургас и Евро Старс в Русе.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР