Новородено момиченце, намерено на улицата в Айтос, бе прието в

...
Новородено момиченце, намерено на улицата в Айтос, бе прието в
Коментари Харесай

Оваляно в прах и листа: Недоносено бебе е намерено на улицата в Айтос

Новородено момиченце , открито на улицата в Айтос , бе признато в УМБАЛ Бургас в четвъртък. В ранния следобяд екип на " Бърза помощ " получава сигнал, че на тротоара на една от улиците в града лежи и плаче малко бебе, оваляно в прахуляк и листа . Екипът оказва първа помощ на новороденото, почиства го и го докарва в Родилното поделение на УМБАЛ Бургас, оповестява. 

" Откакто работя в болничното заведение, а това са повече от 30 години, не се е случвало такова нещо. Имали сме и други раждания у дома, на улицата, в колата за спешна помощ, само че бебето постоянно е идвало с майката. За първи път идва бебе без майка ", описа старшата акушерка на отделението Руска Ганчева. На акушерките е направило усещане и друго - бебето е с хубава бяла кожа, наподобява добре и е умерено.

Момиченцето незабавно е прегледано от специалист-неонатолог и настанено в Отделението по неонатология, където е стоплено и нахранено. Установено е, че е недоносено - родено е в 36-та седмица и тежи 2200 грама . Освен лекото преохлаждане за организма все още не са открити други здравословни проблеми, само че проучванията не престават, заяви началникът на отделението доктор Стилияна Томова. Детето ще остане тук досега, в който може да бъде изписано и лекарите мощно се надяват до тогава майката да бъде открита и да си го прибере.

Персоналът на болничното заведение е подал сигнал в полицията и в службите за протекция на детето за търсене на майката.

За да бъде записано в системата, момиченцето е кръстено Антония - на името на началника на Родилно поделение доктор Антонио Душепеев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР