Новородено бебе, заразено със сифилис, е открито в регион Монтана,

...
Новородено бебе, заразено със сифилис, е открито в регион Монтана,
Коментари Харесай

Лекарите от Монтана са потресени! Откриха пет болни от сифилис, сред тях е и пеленаче

Новородено бебе, инфектирано със сифилис, е намерено в район Монтана, оповестиха от районната здравна ревизия. Общо пет случая на сифилис за регистрирани през юни в региона.
За същия интервал на предходната година откритите заболели били единствено двама. Няма нито един нов случай на СПИН през предишния месец, демонстрират данните на здравните инспектори.
През юни в район Монтана са регистрирани общо 126 заразни болести. 83 са чревните инфекции. Шестима са болни от вирусен хепатит. 29 са записаните случаи на варицела, 2 на скарлатина и един на туберкулоза.
Три са случаите на Лаймска болест, при 10 за същия интервал на предходната година. През първите 6 месеца на годината са доказани 13 случая на Лаймска болест, при 19 през първото полугодие на 2017 година Заболелите са хора в дейна възраст – 6 мъже и 7 дами.
От здравната ревизия оповестиха още, че имат в наличност задоволителни количества от всички наложителни ваксини, както и консумативи за еднократна приложимост. През юни на лечебните заведения са отпуснати 1 417 ваксини и 1070 спринцовки с игли за еднократна приложимост.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР