Новородено бебе почина в болницата в Луковит. Случаят е от

...
Новородено бебе почина в болницата в Луковит. Случаят е от
Коментари Харесай

Каква е причината за смъртта на новородено в Луковит

Новородено бебе умря в болничното заведение в Луковит. Случаят е от петък. Момчето е било на три дни, а околните му упрекват медиците в родилното поделение за гибелта. От болничното заведение разясниха пред, че бебето е било с тежко заболяване на сърцето.

Детето се ражда, откакто 17-годишната Весела Иванова от Тетевен е призната по неотложност в болничното заведение в Луковит с болки. Не е знаела, че към този момент е в деветия месец, само че твърди че е ходила постоянно на консултация с майка си.

„ Не са ни казвали, че има проблем с плода. Всеки месец съм я водила на съвещания. Цялата бременност протече обикновено ”, уточни майката на родилката.

„ Всеки месец съм била на консултация. Бременността ми беше напълно естествена. Раждането ми мина обикновено. Детето беше живо и крепко. Според проучванията всичко беше обикновено ”, изясни още Весела.

Състоянието на бебето се утежнява след 24 часа. Започнало е да диша мъчно. „ Нямаше никакъв проблем с него. От тези две инжекции „ Урбазон ” е. Тя през вчерашния ден си призна, че е направила втора инжекция и детето е умряло от това ”, уточни майката на новороденото. 

От болничното заведение не разясняват дали са сложили „ Урбазон ” на новороденото момче. Посочват единствено резултатите от аутопсията, направени от патоанатом от Плевен. „ Той откри вродена сърдечна малоформация, която е тежка. В известието за гибел е записано, че това е съществена причина за гибелта ”, посочи шефът на МБАЛ-Луковит доктор Иван Иванов.

Това е второ раждане за Весела. „ Другото ѝ дете е родено преди 11 месеца. Тя има здравни осигуровки, тъй като е 17-годишна и страната ѝ ги поема ”, уточни доктор Иванов.

Близките на тийнейджърката желаят правдивост и държат на своята версия, че лекарска интервенция или несъответстваща реакция на доктор в родилното поделение е повода за гибелта на новороденото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР