Новородени лъвчета на три дни бяха показани в събота в

...
Новородени лъвчета на три дни бяха показани в събота в
Коментари Харесай

Новородени лъвчета радват децата в Газа


Новородени лъвчета на три дни бяха показани в събота в кашон в зоопарка в град Газа в Ивицата Газа и провокираха наслада у деца и възрастни на фона на нарасналото напрежение и размяната на въоръжени набези сред " Ислямски джихад " от Газа и израелската авиация, заяви Асошиейтед прес.

Ветеринарният доктор Махмуд ал Султан сподели, че всяко от бебетата тежи към 700 грама. Той е благополучен, че раждането им било сполучливо макар оглушителния тон от непрекъснатите детонации по време на тридневните сражения. Майката на лъвчетата е имала спонтанни аборти в предишното, сподели ал Султан.

Силните шумове " провокират стрес у дивите животни, изключително измежду лъвовете, които стартират да ръмжат по-силно и се движат в кръг в клетката ", сподели той.

Лъвчетата са родени в петък, пет дни след прекратяването на сраженията сред Израел и " Ислямски джихад " вследствие на посредничеството на Египет.

Шокът от сраженията не е единствената опасност за животните. Газа тъне в беднотия и в предишното доста животни от дребни частни зоологически градини умираха от апетит или станаха жертви в дългогодишния спор.

Международни организации за отбрана на животните проведоха няколко евакуации на лъвове и тигри в естествени паркове в Йордания и в Африка. Скъпите акции за отбрана на животните провокираха и рецензии.

В събота много гости се стекоха в дребния зоопарк Нама в предградията на Газа и на децата бе позволено да погалят лъвчетата. Нама се ръководи от частна благотворителна организация. Училища провеждат визити в зоопарка, който се устоя и с постъпленията от билетите на цена под един щатски $. В зоопарка има доста птици, маймуни, елен, лисици, вълци и хиени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР