Новопоставен пътен знак, указващ приближаването на кръгово кръстовище, изумява жителите

...
Новопоставен пътен знак, указващ приближаването на кръгово кръстовище, изумява жителите
Коментари Харесай

"Склонни ли сте да дадем 10 000 лева?": Знак за кръгово във Велико Търново се оказа върху тротоар

Новопоставен пътен знак, указващ приближаването на кръгово кръстовище, изумява жителите на Велико Търново. Той е подложен на тротоара на ул. „ Христо Ботев “.

Снимки с новата облага на остарялата столица взривиха обществените мрежи. Вълна от неодобрение има и измежду водачи, и измежду пешеходци.

Жителите обаче споделят, че хората не ги съблюдават

„ Знакът значително заема площта на тротоара. Под знака и към него може да се минава, само че в последна сметка хората изпитват терзания. По-пълните хора и майки с деца минават мъчно “, разяснява пред bTV Мирослав Дечев.

За Вестислав Иларионов, който се придвижва с инвалидна количка, напредването около знака също е мъчно. Според него не се вземат под внимание потребностите на хората с увреждания.

Ето и кои са те

„ Проектантът е решил, че табелата би трябвало да бъде с тези размери, които дават отговор на избрани стандарти. Тя е сложена на общински терен и разрешава на жителите да минават под нея. Не пречи и на достъпа на слънце до жилищата “, разяснява зам.-кметът на община Велико Търново – проф. Георги Камарашев.

Мястото е доста натоварено и има риск от произшествия, споделят хората в региона

Той попита жителите на общината дали са склонни да се дадат 10 000 лв., с цел да се сложи арка за табелата, или против тези 10 000 лв. да се направи тротоара.

„ Табелата дава цялостна информация на водачите “, уточни Камарашев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР