Новоназначените социални работници, които кандидатстват за работа, ще трябва да

...
Новоназначените социални работници, които кандидатстват за работа, ще трябва да
Коментари Харесай

Задължителна ваксинация за здравни и социални работници във Виена

Новоназначените обществени служащи, които аплайват за работа, ще би трябвало да са имунизирани против COVID-19, разгласи градският консултант по опазването на здравето на Виена Петер Хакер.
След чиновниците във Виенския съюз по опазване на здравето, включващ многопрофилните общински лечебни заведения, частните лечебни заведения във Виена също ще назначават чиновници, които са имунизирани. Това ще е условие и за всички заведения за възрастни хора, хора с увреждания и тежкоболни пациенти, както и за домовете за хора в затруднено материално състояние.
Целта е имунизацията да стане наложителна за всички здравни и обществени заведения, декларира Хакер, защото това са най-застрашените от разгръщане на епидемията места. Работещите в тях към този момент са имунизирани до 80 - 90 %.
Вероятно е имунизацията да стане наложителна и за други професионални групи. Като възможен образец градският консултант показва нощните заведения - питейни заведения, клубове и нощни заведения, в които през август да е позволен вход само за ваксинирани гости.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР