Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън събра в понеделник консултативен

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън събра в понеделник консултативен
Коментари Харесай

Байдън състави екипа си за борба с Covid, докато Тръмп се опитва да блокира прехода във властта

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън събра в понеделник съвещателен съвет за справяне с коронавирусната пандемия, преди да встъпи в служба през януари, до момента в който настоящият президент Доналд Тръмп опитва разнообразни тактики, с цел да не отстъпи властта.

Преходният съвещателен съвет по въпросите на Covid-19 ще управлява приготовленията за федералния отговор на Байдън на коронавирусната пандемия, до момента в който той заеме президентския пост през януари, се споделя в изказване.

" Справянето с пандемията от ковид ще бъде една от най-важните борби, с които ще се сблъска нашето държавно управление, а аз ще бъде осведомен от науката и специалистите ", съобщи Байдън. " Консултативният съвет ще ми помогне да образувам метода си за преодоляване на внезапното нарастване на записаните случаи на заразяване, като подсигурява, че имунизациите са безвредни, ефикасни и се разпределят дейно, заслужено и гратис и като защищава рисковите групи от популацията ", добави Байдън.

Съобщението за имунизацията е огромна вест, само че не трансформира сегашната обстановка

Той окачестви като " огромна вест " известието на фармацевтичната компания Pfizer, че пробната ѝ ваксина против Covid-19, съобщи Ройтерс. Pfizer и немският ѝ сътрудник BioNTech са първите фармацевтични производители, които афишират сполучливи данни от широкомащабното тестване на коронавирусна ваксина.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР