Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън няма да премахне веднага

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън няма да премахне веднага
Коментари Харесай

Байдън няма да премахне веднага митата на Тръмп върху китайския внос

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън няма да отстрани незабавно митата, които администрацията на Доналд Тръмп наложи върху вноса на редица китайски артикули, съобщи Си Ен Би Си, базирайки се на колумнист на „ Ню Йорк таймс “.

Вместо това Байдън счита да прегледа контрактуваното досега комерсиално съглашение сред Съединени американски щати и Китай и да създаде „ съгласувана тактика “ с обичайните съдружници на Вашингтон в Европа и Азия, написа Томас Фридман в публикация за „ Ню Йорк таймс “ след извършен едночасов диалог с новоизбрания държавен глава.

„ Според мен най-хубавата тактика за Китай е тази, при която всеки един от нашите съдружници е на една и съща страница. Основен приоритет в първите седмици на моето президентство ще бъде връщането на нашите съдружници на същата страница “, разяснява Байдън.

Според Фридман Пекин няма да приветства опитите на Съединени американски щати да изградят коалиция против Китай.

Байдън е декларирал пред журналиста, че желае да реализира и двупартиен консенсус в САщ във връзка с Китай.

„ Искам да се уверя, че ще се борим с цялостни сили, като влагаме първо в Америка “, разяснява демократа, като добави, че проучванията в енергетиката, биотехнологиите и изкуствения разсъдък биха могли да се възползват от повече държавни вложения.

„ Няма да подписвам търговски съглашения с никого, до момента в който не осигурим огромни вложения вкъщи, за нашите служащи “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР