Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще

...
Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще
Коментари Харесай

Фон дер Лайен представя разпределението в новата Еврокомисия

Новоизбраният ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще показа във вторник структурата и разпределението на ресорите в новата Еврокомисия.

За да бъдат определени, новите комисари би трябвало да преминат чуване и утвърждение в Европейския парламент. Очаква се процедурата да завърши до края на октомври, а от 1 ноември новата Европейска комисия да встъпи в служба за период до 2024 година.

Преди ден тя утвърди листата с оферти за нови еврокомисари и за България беше доказано името на еврокомисаря Мария Габриел. По неофициална информация Габриел ще има нов сектор - вместо досегашния " Цифрова стопанска система ", ще дава отговор за " Образование и просвета ".

" Аз съм уверен, че ще имаме сектор, който хем ще ни хареса, хем ще е съвременен и ще е заслужен за България. И с най-малко 3 пъти по-голямо финансиране от настоящия ", сподели преди ден министър председателят Бойко Борисов във връзка бъдещия сектор на Габриел.

Очаква се новата Европейска комисия ще има двама изпълнителни зам.-председатели- Франс Тимермас със специфичен бранш “Климат” и Маргрете Вестагер с “Дигиталиазация”.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР