Новоизбраните кметове на общини и кметства, както и общинските съветници

...
Новоизбраните кметове на общини и кметства, както и общинските съветници
Коментари Харесай

Заклеха се кметове и съветници в 3 хасковски общини

Новоизбраните кметове на общини и кметства, както и общинските съветници в Симеоновград, Харманли и Димитровград поставиха през днешния ден клетва и встъпиха в служба.

Кметовете на Харманли Мария Киркова и Димитровград Иво Димов бяха определени на първи тур, като за нея това е трети мандат, а за димитровградския кмет-четвърти. В Симеоновград Милена Рангелова се пребори за четвърти мандат на балотаж.

Тържествената сесия на новоизбрания общински съвет в Димитровград води най-възрастният съветник- Иван Евлогиев.


Изборните резултати отредиха 14 от 33-те настойнически места за ГЕРБ, 8 за локалната коалиция на Стефан Димитров „ Алтернативата на жителите “, 4 за ПП-ДБ, 3 за Българска социалистическа партия и по 2 за „ Левицата “ и „ Възраждане “. Днес всички те, кметовете на кметства и новият остарял кмет на общината Иво Димов поставиха клетва. Да поддържа всяка добра концепция и самодейност, даде обещание той. И изненада регионалния шеф на Хасково Гинка Райчева със алегоричен подарък- стихосбирка на Пеньо Пенев лимитирано издание „ Глас и съвест на епохата " и цветя. Оказа се, че Райчева през днешния ден чества рожден ден.


С скришен избор бе определен новият ръководител на общинския съвет в Димитровград. С гласовете на 20 съветници поста за трети мандат заема Гергана Кръстева от квотата на ГЕРБ. Предложената от „ Алтернативата на жителите “ Валентина Кунева получи 11 гласа, а 2 от бюлетините комисията разгласи за недействителни.


В Харманли и Симеоновград на тържествените сесии посетител бе заместник-областният шеф Митко Петров.

За ръководител на общинския съвет в Харманли бе определен Ангел Цанков, също от групата на ГЕРБ, който в недалечното минало оглавяваше хасковската дирекция на Министерство на вътрешните работи.


В Симеоновград ръководител на локалния парламент ще е Светлана Стоева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР