Новогодишната нощ ще посрещнем с облачно време и превалявания В

...
Новогодишната нощ ще посрещнем с облачно време и превалявания В
Коментари Харесай

Новогодишната нощ ще посрещнем с облачно време и превалявания

Новогодишната нощ ще посрещнем с облачно време и валежи В интервала до Нова година дневните температури ще са малко над нулата, в низините на Южна и Северна България до 4-5 градуса, а на Северозапад и по високите полета на Западна България - сред 1 и 3 градуса денем и негативни температури през нощта. Това сочат средносрочните синоптични модели, показани в " Дарик кафе ".
 
Днес и на следващия ден ни чака частично - основно на Изток и Североизток, облачно време с валежи най-вече от дъжд, а в по-високите места в Източна и Североизточна България и по Черноморието е допустимо да превали и слаб сняг.  
 
В неделя, 30 декември, ще има краткотрайно мъртвило, без превалявания като цяло над страната.
 
В неделя против понеделник над Гърция ще се образува средиземноморски циклон, който ще окаже въздействие над Балканите и над страната, демонстрират средносрочните прогнози.
 
В понеделник над страната ще е облачно и ще има валежи. Над множеството региони в страната ще бъде облачно и тук-там ще превалява, над по-високите места сняг, в по-ниските - дъжд. Валежите ще бъдат по-обилни в крайните южни региони, в Родопите най-вероятно ще има повече превалявания, само че и на други места в страната и през нощта против 1 януари, както и частично денем, ще има валежи основно от сняг, тук-там и от дъжд. Няма да са доста интензивни, ще бъде облачно, ще духа североизточен вятър и ще превалява сняг тук-там. Новогодишната нощ ще посрещнем с облачно време и не съществени валежи. Температурите в новогодишната нощ ще бъдат към нулата, в по-високите западни полета -1, -2 градуса, на Юг-Югоизток - малко над нулата.
 
На 1 януари тези валежи ще стопират бързо, най-късно на Югоизток и на 2 януари не се чака да има превалявания. След 3-4 януари още веднъж тук-там ще имаме облачно време с валежи най-вече от сняг. От 2-3 януари захлаждането ще е по-сериозно, с по-ниски дневни температури, като на Запад-Северозапад ще бъдат негативни.-->
 
Повече чуйте в прикачения звуков файл

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР