Ново земетресение с магнитуд 5 по Рихтер е регистрирано в

...
Ново земетресение с магнитуд 5 по Рихтер е регистрирано в
Коментари Харесай

Комисия ще разследва земетресенията в Турция. Нов трус от 5 степен удари окръг Кахраманмараш

Ново земетресение с магнитуд 5 по Рихтер е записано в турския окръг Кахраманмараш, където бе епицентърът на двете разрушителни трусове от 7,7 и 7,6 по Рихтер на 6 февруари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Епицентърът на труса, регистриран в 5.53 ч. през днешния ден (4.53 ч. българско време), е бил в град Оникишубат.

Според информация на уеб страницата на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) земетресението е станало на дълбочина 6,95 км под земната повърхнина.

Засега не са открити отрицателни последствия от днешното земетресение, уточни АФАД, като добави, че дейностите по проучване на терен не престават.
Турският парламент сформира комисия, която да проверява земетресенията от 6 февруари
Междувременно турският парламент сформира комисия, която да проверява неотдавнашните трусове в Турция и да ускори защитните ограничения против бедствия в страната, заяви в. „ Дейли сабах “. Комисията за следствие на земетресенията беше образувана въз основа на взаимно предложение, подписано от пет политически партии.

Комисията, която ще се състои от 21 членове, ще работи в продължение на три месеца, с цел да изследва последствията от земетресенията на 6 февруари, да разиска методите за увеличение на строителството на устойчиви на трусове здания и плановете за градска промяна, както и да предприеме нужните ограничения за справяне с естественото злополучие.

Заместник-председателят на парламентарната група на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Бюлент Туран означи, че земетресенията са действителност в Турция и законодателите са длъжни да подхващат взаимни ограничения и да създадат всичко належащо, с цел да се оправят с тях.

Припомняме, че минимум 45 089 души починаха при двете трусове с епицентър в окръг Кахраманмараш, които раздрусаха югоизточната част на Турция на 6 февруари. Най-малко 11 020 вторични труса са станали в региона след двата разрушителни труса. Близо два милиона са хората, които са били евакуирани или са напуснали със лични средства засегнатите от земетресението региони.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР