Ново явление, кръстено енергиен туризъм тормози електроразпределителните дружества в Гърция.

...
Ново явление, кръстено енергиен туризъм тормози електроразпределителните дружества в Гърция.
Коментари Харесай

Гърците шокираха! Как избягват плащането на ток?

Ново събитие, кръстено " енергиен туризъм " тормози електроразпределителните сдружения в Гърция. Потребителите непрекъснато сменят доставчика си, което води до струпване на просрочени отговорности. Това разкри в. " Катимерини ", представен от Дир.бг.

Медията прецизира, че доставчиците на ток даже обмислят да се сътвори указател на неприятните длъжници.

-->

През август, първият месец от използването на новия механизъм за ценообразуване, придвижването на клиенти сред доставчиците е повишено с 20 % спрямо предходните месеци, като се чака този % да се усили още повече през септември и зимния сезон, защото август не е индикативен месец заради летните отпуски.

Според пазарните оценки част от августовските премествания са на консуматори, които са сменили доставчика си, оставяйки неплатени сметки. За да се спре явлението енергиен туризъм и откакто апелите към Министерството на енергетиката за интервенция останаха без отговор, пазарът чака основаването и действието на указател по стандартите на съответната система за мобилна телефония, в който сдруженията ще имат достъп до данните за сметките за електрическа енергия. Въпреки че сходен опит е юридически в предишното, само че без триумф, пазарът преценя, че през днешния ден моментът е подобаващ и системата ще бъде подготвена да проработи след шест месеца.

Доставчиците са изпълнени с безпокойствие по отношение на хода на неплатените отговорности, защото забавянето на заплащанията с повече от 45 дни сега възлиза на 30% от дължимите парични средства. Въпреки че през последните два месеца, при високите дотации, се следи стабилизиране на темпа на повишаване, съществува мощна угриженост за вероятно ескалиране, изключително през зимния сезон с високо ползване.

Изоставането в събирането на вземанията изостря ликвидните проблеми на доставчиците, които се усилват, защото те са принудени да заплащат прекалено високи суми от месеци насам, с цел да покрият увеличените разноски за закупуване на електрическа енергия на едро, с цел да обслужват клиентите си, до момента в който опциите за разкриване на нови кредитни линии се стесняват, защото банките желаят да лимитират експозицията си към бранша.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР