Ново високо напрежение се генерира между МВР и прокуратурата. Причината

...
Ново високо напрежение се генерира между МВР и прокуратурата. Причината
Коментари Харесай

Бивши началници в службите: Компромис между МВР и прокуратурата трябва да се намери

Ново високо напрежение се генерира сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Причината е следствието за пране на пари по случая със градежа на Автомагистрала " Хемус ". Шумен арест беше осъществен при започване на седмицата на някогашния данъчен чиновник и футболен арбитър – Борислав Колев. Днес от прокуратурата се оплакаха, че е оказан напън върху настоящия прокурор по делото да промени обвиняването на арестувания, а той в подмяна да даде писмени показания. Натискът, по думите на обвинителите е бил оказан от чиновници на ГДБОП. В отговор служебният министър Бойко Рашков разгласи, че прокуратурата съзнателно бави следствието.

За огромните схеми с обири на публичен запас, за корупцията и контрола върху службите - тематиката в " Говори в този момент " разясниха някогашния шеф на Националната полиция – ген. Васил Василев и ген. Румен Миланов – оглавявал НСБОП и БОРКОР.

Според мен, в системата на досъдебното произвеждане, прокуратурата стана стопанин, счита ген. Румен Миланов, някогашен шеф на НСБОП и БОРКОР.

В немалка част полицията извършва разпоредби на прокурори, които не постоянно са издържани и би трябвало да се потърси един баланс. И различен път сме имали разногласия с прокурори в работна фаза, разяснява ген. Миланов.

Навремето, когато се работеше един случай, огромен, непрекъснато бяха дружно и прокурорът, и следователят, всички действаха в екип. Денонощно се докладваше всичко на проверяващия прокурор, изясни ген. Васил Василев, някогашен шеф на Национална работа " Полиция ".

И двамата бяха безапелационни, че компромис сред службите и прокуратурата би трябвало да се откри, защото става въпрос за парите от бюджета, които са на данъкоплатците.

Политиката би трябвало да се изгони от службите, подчертаха и двамата събеседници. Е, това в случай че стане, значи нещо е направено, разясниха в умозаключение те.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР