Ново развитие на случая с полицейското преследване в Стара Загора,

...
Ново развитие на случая с полицейското преследване в Стара Загора,
Коментари Харесай

След гонката в Стара Загора: Клипове на очевидци рязко започнаха да изчезват от социалните мрежи

Ново развиване на случая с полицейското гонене в Стара Загора, при което умря някогашният първенец по битка Пламен Пенев. Областната дирекция на полицията разгласи, че двама служители на реда са отстранени от служба. Става дума за младши инспектори, за които са формирани дисциплинарни инспекции.
Това става пет дни след нещастието и ден, откакто управлението на полицията в Стара Загора уверено защитаваше сътрудниците си, като разгласи, че няма данни за превишаване на права от тяхна страна.
Междувременно стана ясно, че умрелият след преследването Пламен Пенев е имал психиатрични проблеми и е настаняван наложително в психиатрия. Оказа се, че има служители на реда, които по информация на NOVA са снимани жестоко да погазват служебната дисциплинираност.
Както и самите родственици на умрелия разясниха, жители бяха снимали доста клипове по време на самата гонка и изваждането на Пламен Пенев от автомобила. Странно обаче тези клипове започнаха внезапно да изчезват от обществените медии и даже медиите не можаха да смъкват всички фрагменти. Някои от тях бяха много показателни за неуместното държание на служителите на реда.
Очевидно обаче тези клипове – или най-малко част от тях, са били прегледани от полицията, което по информация на NOVA е и главната причина да се стигне до отстраняването на двамата младши полицейски инспектори.
Потвърдена беше и изтеклата информация, че Пламен Пенев страда от психиатрични болести.
„ Искам да подчертая, че разпространението на сензитивна здравна информация, каквато е психиатрична диагноза, информация за хоспитализация, която през вчерашния ден стана всеобщо известна и във обществени мрежи, и по медии – е извънредно неетично и неправилно. Човек има право на конфиденциално отношение в тази сфера и не е редно, както по отношение на умрелия, по този начин и околните, такава информация да бъде популяризирана. ”, съобщи в ефира на Нова лекар Иван Добринов.
И добави: „ Тук се появи още един доста сериозен проблем, за който приказваме от години. Това е неналичието на една система за обсег на хората с психологични проблеми, защото огромна част от пациентите с психиатрична патология имат хронично рецидивиращи заболявания. Това значи, че идващото утежняване е въпрос на време – даже, в случай че човек, овладял острия си епизод, не поставя интензивно старания за поддържане на здравословното си положение ”.
Доктор Добринов акцентира, че хора с психиатрични болести не се наблюдават диспансерно, когато са в ремисия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР