Ново разследване за пране на пари е започнало в САЩ

...
Ново разследване за пране на пари е започнало в САЩ
Коментари Харесай

US-посланикът отишъл в БНБ и за друго разследване, не само за венецуелските милиони

Ново следствие за пране на пари е почнало в Съединени американски щати против депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. То се прави от екипи на Финансовото разузнаване, както и от специалисти на Държавния департамент и Министерство на финансите.
Това оповестиха за Фрог нюз дипломатически източници, поискали анонимност. Това в действителност е била централната тематика, която е обсъждал американския дипломат в София Ерик Рубин по време на срещата си с шефа на Българска народна банка Димитър Радев предходната седмица.

Станало е дума и за милионите, преведени от Венецуела през българската Инвестбанк от лицето Цветан Цанев. Посланик Рубин е уведомил Радев за това, че на 27 ноември 2018 година в окръжния съд в щата Ню Йорк е заведен иск от щатски компании против няколко физически и юридически лица от България, сред които основно настоящо лице е Делян Пеевски. Започналото разплитане на далаверата е поради подозрения, че са откраднати към 65 млн $ от активите на КТБ. Разследването се води по закона РИКО, който се ползва в битката с проведената престъпност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР