Ново разрушително земетресение с магнитуд 7,6 удари окръг Кахраманмараш в

...
Ново разрушително земетресение с магнитуд 7,6 удари окръг Кахраманмараш в
Коментари Харесай

Втори разрушителен трус от 7,6 по Рихтер удари Турция

Ново разрушително земетресение с магнитуд 7,6 удари окръг Кахраманмараш в Южна Турция в 12.24 часа българско време. Данните са оповестени в уеб страницата на турската организация за бедствия и повреди (AFAD).

Според информация на сеизмологичната обсерватория Кандилли в Истанбул трусът е бил с магнитуд 7,5 по скалата на Рихтер. Според Евросредиземноморския сеизмологичен център - 7,8.

Това на процедура значи втори трус със същата мощ като първия рано тази заран, който умъртви над 1300 души в Турция и Сирия, и аргументи тежки опустошения. Хиляди хора към момента са под руините и се търсят. Анкара разгласи над 5000 ранени досега. В Сирия починалите са към този момент над 1200 души.

Вторият трус е регистриран в град Елбистан и е усетен в доста окръзи в Турция.

Моментът на разлюляването бе отразен онлайн от камерите на телевизионните екипи, отразяващи на място обстановката след първия трус, регистриран рано през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

По данни на AFAD новото земетресение е станало на дълбочина 7,6 км. Предприета е издирвателно-спасителна интервенция в региона, като се взима поради опцията за нови опустошения.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР