Ново проучване разкри, че група мистериозни праисторически морски създания не

...
Ново проучване разкри, че група мистериозни праисторически морски създания не
Коментари Харесай

Смятаните за най-стари вкаменелости от мистериозна група животни се оказаха...водорасли

Ново изследване разкри, че група мистериозни праисторически морски създания не са толкоз антични, колкото смятаха учените, защото техните най-ранни вкаменелости в действителност са морски водорасли, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Изследване на специалисти от университетите на Дърам, Англия, на Юнан и на Гуейчжоу, Китай, откри, че вкаменелостите, за които преди се смяташе, че са най-старите бриозои, в действителност са зелени водорасли.

Откритията значат, че бриозоите - животни с пипала, обитавали сходни на небостъргач подводни колонии, са милиони години по-млади, в сравнение с се смяташе до момента.

Те се появяват едвам преди 480 милиона години, което ги прави единствената сходна група, които не са се появили по време на камбрийския интервал - 40 милиона години по-рано. По това време се следи бърза еволюция на типове.

Изследователите допускат, че забавената поява на тези същества демонстрира, че камбрият не е бил неповторим интервал на нововъведения, както обичайно се счита.

Вместо това нови типове не престават да еволюират за доста по-дълъг интервал от време.

Древният фосилен материал е открит в хълмовете на Китай и разкрива невиждани до момента " меки елементи " на считания преди за най-ранния бриозой - Protomelission gateshousei.

Тази тъкан разрешава на откривателите да дефинират Protomelission за представител на групата зелени водорасли Dasycladales.

Резултатите от изследването са оповестени в изданието " Нейчър ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР