Ново проучване показва, че по-голямата част от хората в Германия

...
Ново проучване показва, че по-голямата част от хората в Германия
Коментари Харесай

Германците искат ограничение на скоростта по магистралите, но новите властимащи го смятат за ненужно

Ново изследване демонстрира, че по-голямата част от хората в Германия са за унищожаване на автомагистралите без ограничавания на скоростта. Този въпрос обаче бе отхвърлен от разискване по време на договарянията за сформиране на ново съдружно държавно управление.

Според ново изследване на публичната телевизия ARD, 60% от германците са съгласни, че ограничаването на скоростта би трябвало да бъде минимум 130 километра в час - резултат, който е с три % повече от юни. Само 38% са споделили, че въобще не би трябвало да има ограничавания.

Проучването откри, че рестриктивните мерки на скоростта по автомагистралите са доста по-популярен детайл от политиката, в сравнение с други варианти, като да вземем за пример облагането на месо и млечни артикули.

В същото време страните, участващи в договарянията за сформиране на ново държавно управление, не са в крайник с публичните настроения. Неолибералните свободни демократи (FDP) ясно дадоха да се разбере, че са срещу въвеждането на ограничавания на скоростта по аутобаните. Лидерът на партията Кристиан Линднер сподели, че рестриктивните мерки на скоростта " не са нужни ".
„ Би било по-добре да има динамични ограничавания на скоростта въз основа на непосредствени рискове като мокри повърхности или тежък трафик “, написа той неотдавна в Туитър.
В същото време политиците показаха предпочитание да създадат повече за запазване на околната среда. Д-р Джулио Матиоли, откривател на политиката в региона на превоза и климата в Техническия университет в Дортмунд, сподели, че налагането на ограничаване на скоростта би било жизнерадостен метод за това.

" Изследванията пресмятат, че намаляването на излъчванията посредством ограничаването на скоростта ще бъде към 2 милиона тона годишно. " Напускащото държавно управление на канцлера Ангела Меркел си сложи цели да понижат излъчванията с 5 милиона тона годишно, а транспортният бранш изостава доста.

Ще напомним, че Народното събрание на някогашната Западна Германия гласоподава за унищожаване на ограничаването на скоростта през 1952 година Тогава бяха въведени ограничавания за градските пътища и за евентуално рискови направления сред градовете. Постоянните ограничавания на скоростта се ползват за към 30% от мрежата на немските аутобани, а за още 10% има ограничаване на скоростта, което се ползва в избрани часове, според от времето на деня и тапите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР