Ново проучване показа, че печените картофи, месото и другите тежки

...
Ново проучване показа, че печените картофи, месото и другите тежки
Коментари Харесай

Печените картофи и месо водят до депресия

Ново изследване сподели, че печените картофи, месото и другите тежки храни, богати на въглехидрати, могат да ни доведат до меланхолия.

Учените от Харвардския университет са присъединили в черен лист всички всички тестени произведения, тъй като съгласно тях те въздействат зле на човешката душeвност.

Изследванията на експертите са посочили, че дамите, които постоянно употребяват самун и алено месо, страдат от депресивни положения.

Проучването е траяло 20 години и е присъединило 43 000 дами.

 Депресия

Резултати са посочили, че пиенето на кафе, потреблението на риба, зехтин и вино усъвършенстват настроението и отстраняват потиснатостта.

Специалистите предлагат да се пият по 2 кафета дневно, защото е потвърдено, че кофеинът ни прави по-щастливи.

Учените от Харвардския университет са анализирали данни от предходни 3 изследвания и са открили, че рискът от самоубийство при възрастните хора, които пият по 2 чаши кафе, е с 50 % по-нисък.

Кофеинът подтиква централната нервна система и работи като антидепресант, като усилва производството на някои невротрансмитери в мозъка, които спомагат за положителното въодушевление като серотонин, допамин и норадреналин.

 Сладки неща

Редовната консумация на риба също оказва помощ да се избегнат депресивните положения и възприятието на тревога.

Липсата на значими субстанции като омега-3 мастни киселини в женското тяло може да докара до съществени болести.

Ниското равнище на тези субстанции провокира отрицателни промени в държанието на нежния пол и утежнява тяхното психическото и прочувствено здраве.

Испански учени са потвърдили, че и зехтинът пази душeвността от психологични заболявания.

Специалистите са стигнали до извода, че мононенаситените мазнини, които се съдържат в зехтина и рибата, не водят до меланхолия за разлика от транс мазнините, които се съдържат в чипсовете и вафлите.

Изследователите са получили тези резултати след 6-месечни наблюдения върху 12 059 доброволци с отчитане на тяхната диета, метод на живот и здравословни промени, анализирайки данните първоначално, по време и в края на плана.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР