Ново проучване от Университета в Глазгоу показа, че вирусите, причиняващи

...
Ново проучване от Университета в Глазгоу показа, че вирусите, причиняващи
Коментари Харесай

Леката настинка осигурява временна защита срещу COVID-19

Ново изследване от Университета в Глазгоу сподели, че вирусите, причиняващи настинки, сполучливо пазят от новия ковид и го изхвърлят от дихателната система на индивида, предава trafficnews.bg.

Вирусните причинители на простуда се назовават ​​риновируси и в човешкото тяло, съгласно изследване на шотландски учени, те преодоляват и блокират репликацията на вируса SARS-CoV-2, който предизвиква COVID-19.

Счита се, че риновирусите са виновни за 40 % от елементарната простуда, което е малко и безвредно заболяване.

Вирусите се състезават за оцеляване със своите домакини, само че някои може да съществуват по едно и също време с други. Например, аденовирусите могат да споделят къща (човешка клетка) с други вируси.

Но грипните вируси или елементарната простуда са самотни воини. Те нападат човешката клетка сами и желаят да останат сами в нея.

Знаейки това, учените от Университета в Глазгоу са създали копие на дихателната система на индивида, която коронавирусът употребява, с цел да влезе в тялото. След това те вкарали двата вируса в репликираната дихателна система и им разрешили да нападат свободно клетките.

Когато двата вируса били освободени по едно и също време, " риновирусът задейства натурален имунен отговор, който блокира репликацията на ковид в човешкия дихателен епител ", сподели ръководителят на проучването Пабло Мурсия. Това значи, че дихателната система е била инфектирана единствено с елементарна простуда.

Когато риновирусът бил пуснат 24 часа авансово, коронавирусът нямал късмет. Дори в противоположната обстановка, когато коронавирусът е получил желание при колонизацията, риновирусът идва по-късно и към момента „ изхвърля “ SARS-CoV-2 от клетките.

Изводът е елементарен, SARS-CoV-2 няма късмет за пряк конфликт с риновирус.

" Това значи, че имунният отговор на елементарната, лека простуда може да обезпечи някаква степен на краткотрайна отбрана против ковид ", сподели професор Мурсия.

За страдание имунният отговор на елементарната простуда отшумява няколко дни след края на заболяването и SARS-CoV-2 по-късно може да нападна тялото.

Въпреки че тези познания могат да се употребяват за създаване на тактики против COVID-19, шотландски учени означават, че до тогава „ имунизацията е най-хубавата отбрана против COVID-19 “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР