Ново произведение на изкуството на Банкси, изразяващо уважението на художника

...
Ново произведение на изкуството на Банкси, изразяващо уважението на художника
Коментари Харесай

Банкси превърна медсестрите в супергерои

Ново произведение на изкуството на Банкси, изразяващо уважението на художника към здравната работа на Англия, украси болница. По този метод той сподели своята респект към медици, борещи се с пандемията на ковид във втората най-засегната страна.

Уличният художник разгласява и изображение на творбата в Инстаграм. От него се вижда момче, което си играе с кукла медицинска сестра с вдигната ръка и тога на супергерой.

Единственият пъстър детайл в художественото произведение – озаглавено „ Game Changer “ – е аленият кръст на униформата на здравната сестра, а изоставените фигурки на Супермен и Батман лежат в кошница до момчето.

“Благодарности за всичко, което вършиме ”, написа в записка на художника към чиновниците в лечебните заведения. Банкси също по този начин показва вярата, че неговата творба ще ободри малко ситуацията в болничното заведение, въпреки и рисунката да е черно-бяла.

Окачено на стена в коридор в болница в Саутхемптън в Южна Англия, платното от един квадратен метър ще бъде изложено за обществен показ, когато бъдат отстранени ограничения за блокиране, съобщи представител на Банкси.

По-късно ще бъде пуснато за продажба на търг за събиране на пари за благотворителни организации, свързани с Националната здравна работа на страната (NHS).

Официалният брой на смъртните случаи на COVID-19 на Англия тази седмица изпревари мрачната статистика в Италия с повече от 32 000 смъртни случая, което подрежда Острова на второ място в класацията след Съединени американски щати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР