Ново предложение за численост и структура на общинската администрация внася

...
Ново предложение за численост и структура на общинската администрация внася
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч внася в Общинския съвет ново предложение за структура на общинската администрация

Ново предложение за бройка и конструкция на общинската администрация внася за разглеждане в Общинския съвет кметът на Ловеч Страцимир Петков. Предложението включва трима заместник-кметове, шест дирекции и шест независими отдела, оповестяват от общинската администрация. 

На директно послушание на кмета е дирекция „ Проекти и стратегии “ с два отдела, както и отделите – „ Мобилност, надзор и сигурност “, „ Връзки с обществеността и протокол “, и звеното за вътрешен одит. За активността на дирекция „ Местни доходи “, без отдели, както и дирекция „ Бюджет и финанси “ (с два отдела) дава отговор заместник-кметът по финанси. В неговия сектор е още независимият отдел „ Общинска благосъстоятелност “. В ресора на заместник-кмета по строителство и околна среда е дирекция „ Техническа инфраструктура, устройство на територията и околна среда “ с два отдела. Заместник-кметът по филантропични действия дава отговор за дирекция „ Образование, опазване на здравето, просвета и спорт “ с два отдела. 

Дирекция „ Административноправно и осведомително обслужване “ е без отдели, за активността ѝ дава отговор секретарят на общината. В структурата са още основният проектант, кметовете на кметства и кметските наместници – на директно послушание на кмета на общината, както и експертите по административно-финансовото обслужване в кметствата. 

Предлаганата смяна касае преориентиране на структурни звена. Общата бройка е 206 щатни бройки, от които 135 с държавно финансиране и 71 дофинансирани с локални доходи. Числеността на личния състав в общата администрация е 58, в профилираната – 108.

Предложението ще бъде гласувано на съвещание на Общинския съвет на 25 април, а на следващия ден ще бъде прегледано от непрекъснатите комисии. 

На предходното съвещание общинските съветници не одобриха препоръчаната от кмета конструкция на администрацията. Новото предложение е с промени, напомня Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР