Ново правителство- нов късмет! Служебният кабинет остана доста по-дълго от

...
Ново правителство- нов късмет! Служебният кабинет остана доста по-дълго от
Коментари Харесай

Идва ново правителство! В пловдивската полиция готвят рокади и повишения

Ново правителство- нов шанс! Служебният кабинет остана много по-дълго от предстоящото и през това време ръководещите съумяха да подменят много от шефовете на държавните институции. „ Спящи” кафези на Българска социалистическа партия бяха задействани, ложи и братства пуснаха пипала към основни държавни институции. След извършените съвещания сред „ Продължаваме промяната”, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България, опцията да се образува държавно управление наподобява действителна.

Което значи, че ще има ново разпределяне на картите. Как ще наподобява пъзела, зависи от разпределението на министерските кресла сред партиите. Ако Бойко Рашков остане да управлява Министерството на вътрешните работи, са вероятни рокади в професионалното управление. Настоящото бе стартирано с поддръжката на пловдивските стратези на президента Радев – Пламен Узунов и Николай Копринков. Обтегнатите връзки сред водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и президента могат да доведат до разтърсвания в министерството, в което се преплитат съществени ползи. Според осведомени източници, служебният вътрешен министър имал много обструкции към банката с фрагменти на пловдивските стратези.

На новите ръководещи надали ще се хареса хора на основни позиции в силовото министерство да са свързани един път по партийна и повторно по линия на секрети братства със съмнителни цели.

По време на консултациите на тематика Вътрешна сигурност една от главните точки, по която се споразумяха представителите на партиите бе, че пенсионерите би трябвало да бъдат изведени от Министерство на вътрешните работи, с цел да се обезпечи кариерно израстване на младите чиновници. Асен Василев показа данни, че в Министерство на вътрешните работи работят към 7 000 пенсионирани чиновници. Те получават по едно и също време пенсии и заплати, като размерът на пенсията е към 1000 лв., а осигуровките върху заплатата се поемат от Министерство на вътрешните работи.

Ако бъдещото ръководство на страната реши да претвори думите в каузи, това значи, че огромна част от чиновниците на управителни длъжности в Министерство на вътрешните работи ще би трябвало да бъдат заменени. Но в случай че за част от новоназначените началници възрастта е най- огромният " недостатък ", то други като Тенчо Тенев /началник на Пътна полиция/, Атанас Илков /зам. шеф на Групово дело " Национална полиция " /, Никола Симов /началник бранш в Групово дело БОП/ са с меко казано противоречиви биографии.

За рокади след съставянето на държавно управление, се готвят и в пловдивската регионална дирекция. Настоящият шеф Димитър Балев е спряган за покачване и може да оглави дирекция „ Вътрешна сигурност”. Съпругата му Весела Балева пък е пресаташе на регионалният шеф Ангел Стоев. Неговото място може да заеме извънредно интензивният му заместител Васил Костадинов, чиято кариера като началник стартира в РПУ - Първомай. При една такава настройка началникът на Пето РПУ Иван Чочков също да изкачи още едно ходило и да стане зам. шеф в Пловдив. На „ Княз Богориди” 7 интензивно се приказва, че началникът на Второ РПУ Георги Машонов е на път да оглави регионалната дирекция в Пазарджик. Неговата брачна половинка бе в депутатската листа на " Продължаваме промяната " за Пловдив - град.

Всички тези рокади обаче зависят от сделките сред партиите преди съставянето на държавното управление.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР