Ново политическо напрежение заради плана за въвеждане на еврото и

...
Ново политическо напрежение заради плана за въвеждане на еврото и
Коментари Харесай

Политическо напрежение заради Националния план за въвеждане на еврото


Ново политическо напрежение поради проекта за въвеждане на еврото и публикувания план на български вид на закона " Магнитски ". От " Възраждане " стартират съвещания за референдум за влизането на страната ни в Еврозоната.

Oт „ Продължаваме промяната “ настояват, че приемането на техническия проект за въвеждане на еврото е значима и нужна стъпка и не значи, че ще влезем в Еврозоната без разбор и разискване на тематиката.

„ С всички съдружни сътрудници сме се съгласили, че този механически проект ще бъде стартиран. Паралелно в Българска народна банка се прави разбор на изгодите и възможните минуси от въвеждане на еврото “, съобщи Андрей Гюров от „ Продължаваме промяната “.

Последва реакция от партия " Възраждане ", която ще предложи референдум за въвеждането на еврото. Въпреки че с влизането в Европейски Съюз, България е поела ангажимент за одобрявана на еврото.

„ Възраждане “ няма да допусне предателите да унищожат българския лев. Още от през днешния ден започваме съвещания с другите парламентарни партии, с цел да съберем най-малко 48 подписа на депутати под настояването ни за референдум по тематиката “, съобщи водачът на партията във „ Facebook “.

Вчера вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова написа също във „ Facebook “, че министрите на Българска социалистическа партия са дали своят вот „ срещу “ приемане на проекта за въвеждане на еврото. Темата разяснява и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Според Андрей Гюров от Политическа партия приключването в медии на план за български вид на закона " Магнитски " цели основаване на ужас “, съобщи той.

В петък тематиката породи напрежение измежду депутатите - най-много поради плануванаъа опция за заледяване на активи, активност и прекъсване на осъществяване на контракти, без да има постановена присъда.

„ Това е тематика, извадена от дрешника, с цел да основава ужас в обществото. Не е обсъждана тази тематика в съдружен съвет. Това е единствено работен план на министерството на правораздаването и изобщо не е готово за разискване “, съобщи Гюров.

Според него страната няма интерес от нови избори и неустановеност.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР