Ново огнище на африканска чума при домашни свине у нас.

...
Ново огнище на африканска чума при домашни свине у нас.
Коментари Харесай

Ново огнище на африканска чума при домашни свине у нас

Ново огнище на африканска чума при домашни прасета у нас. Този път в плевенското село Новачене. Прасетата ще бъдат хуманно умъртвени, с цел да не се популяризира болестта. Вчера в същия регион бяха умъртвени домашни прасета в село Жернов.


Африканската чума тревожи Европа към този момент 5 години. От нея хора не умират. Но я придвижват на животните, които по-късно няма по какъв начин да бъдат избавени.
лекар Дамян Илиев, изпълнителен шеф на БАБХ: Това е извънредно мощно заразно заболяване. Десислава Танева, министър на земеделието, храните и водите: Лечение за него няма, ваксина няма, икономическите загуби са големи.
Заразените животни ще бъдат убити.

Десислава Танева, министър на земеделието, храните и водите: Просто би трябвало да бъдем безкомпромисни в ограниченията, които взимаме превенционни.Десислава Танева, министър на земеделието, храните и водите: Мислим за възможем механизъм, по който стопаните, на които бяха евтанизирани животните да получат несъмнено обезщетение.
Обезщетенията към този момент са единствено вероятен сюжет. През това време, даже след умъртвяването на свинете, заплахата от чумата остава - поради всеки, който е посетил огнищата на болест.

Десислава Танева, министър на земеделието, храните и водите: Той става евентуален преносител, в това число с обувките, с които е.
Затова специалистите поучават хората да се доверят на експертите и да стоят надалеч от всяко инфектирано място.

доктор Дамян Илиев, изпълнителен шеф на БАБХ: В огнищата влизат хора, единствено и единствено да ни гледат по какъв начин работим, с цел да ни правят оценка по какъв начин работим и по-късно излизат и се качват на колите си и отиват където желаят.
Стопаните не трябва и да се пробват да лекуват сами животните си.

доктор Дамян Илиев, изпълнителен шеф на БАБХ: Като види, че няма забележим резултат за един два дни, той си го коли и може да си създаде каквото желае
С такива дейности хората не просто крият болестта, а оказват помощ някой различен също да пострада от нея.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР