Ново модерно лечение, наречено бебешки ботокс“, е сред иновативните методи

...
Ново модерно лечение, наречено бебешки ботокс“, е сред иновативните методи
Коментари Харесай

Бебешки ботокс: Последна мода в разкрасителните процедури

Ново съвременно лекуване, наречено „ бебешки ботокс “, е измежду новаторските способи в света на разкрасителните процедури. Благодарение на щадящите си качества и поверителност той набира все по-голяма известност измежду искащите да придадат на кожата си гальовен и блестящ тип.

Какво е бебешки ботокс?

Първо да изясним! Ако терминът „ бебешки ботокс “ ви звучи като инжекции за дребни деца, умерено – това лекуване няма нищо общо с малчуганите и въобще не допира лицето им. Вкъщност „ бебешкият ботокс “ е по-ниска доза от общоприетата и има някои превантивни, само че също по този начин и позитивни резултата върху кожата. Тя от своя страна става по-гладка и ярка, без обаче това да включва цялостно изтриване на бръчките, както се случва при общоприетия ботокс.

По време и на двете процедури се употребява дребна игла за слагане на минимални количества ботокс или ботулинов токсин в определените мускулни групи. Подобно на класическата намеса, бебешкият ботокс нормално се поставя в трите зони, утвърдени от специалистите – сред веждите, на челото и към очите. Въпреки това, в последно време се вижда и слагане на бебешки ботокс върху долната част на лицето, в случай че пациентът желае да я повдигне и стегне. 
                             

Разлики сред бебешкия и общоприетия ботокс

Най-голямата разлика, както посочихме нагоре, е дозирането. Броят на зоните за инжектиране могат да бъдат по-малко според от силата и позицията на мускулите на лицето.

Докато типичното лекуване с ботокс може да се състои от 30 до 50 единици, това с бебешкия вид се лимитира до 30 единици. Ефектът от понижената доза е по-фин. Методът оже да се употребява от хора с стеснен бюджет, от такива, които търсят по-леки и повърхностни резултати, както и от представители на по-млада възрастова група.

Мислете за бебешкия ботокс като процедура по-скоро за разпределяне на мускулите до отслабено положение спрямо цялостна парализа, което е тъкмо мечтаният резултат, който някои пациенти търсят. В този сюжет задачата е да се смекчи придвижването на мускулите, само че не и изцяло да изтрие страстите от лицето ви.



За кого е най-подходящ бебешкият ботокс

Ако занапред стартирате да виждате бръчки и фини линии по лицето си, бебешкият ботокс е за вас. Той също по този начин ще да ви помогне да предотвратите образуването на по-дълбоки бръчки. Като цяло бебешкият ботокс е най-подходящ за хора в средата на двадесетте доникъде на тридесетте години, които желаят да предотвратят ранна поява на бръчки, имат леко до умерено динамично мускулно придвижване с доста минимални фини линии, когато лицето е неподвижен.

Не всеки обаче е добър претендент за бебешки ботокс, заради което е значимо да потърсите консултация с специалист, който може да дефинира точните упования и ви осведоми дали може да постигнете мечтаните цели. Например хората с дълбоки бръчки или искащите покачване на вежди няма да бъдат удовлетворени от тази процедура.



Ползи от бебешкия ботокс

Въпреки че не има качествата на обичайния ботокс, който опъва и изглажда бръчките, бебешкият може да се похвали с това, че придава на кожата прохлада, мекост и зарево, присъщи за младежкия тип.

Бебешкият ботокс отпуска фините линии, повдига леко веждите и омекотява кожата. Резултатът ще бъде доста по-фин, в сравнение с при елементарния, само че за някои хора може да е задоволително, с цел да им помогне да се почувстват по-добре, да наподобяват по-отпочинали, само че към момента да показват естествените си страсти.

Едно нещо обаче е наложително да очаквате от по-ниската доза ботокс – по-краткотрайни резултати. Важно е да знаете, че те най-вероятно ще изчезнат след по-малко от три месеца. Ако желаете повече време да се наслаждавате на стегната кожа, евентуално ще би трябвало да увеличите дозата на ботокс или да преминете на общоприетоо лекуване.

Като цяло обаче лекуванията с ботокс са безболезнени и бързи с минимални странични резултати или затруднения, като са много ефикасни при постоянна поддръжка. Може да отнеме от три до пет дни, с цел да се видят резултатите. Освен това, защото ботоксът се инжектира с игли, може да се появяват леки синини на въпросното място след лекуването и да се задържат там към седмица. Възможни са и отоци. Също по този начин мястото може да се подуе за 5-10 минути, сходно на захапване от комар, само че бързо избледнява.



Странични резултати

Според специалисти обичайният ботокс е най-безопасното и дейно лекуване с минимални затруднения, предопределено за възстановяване и подмладяване на външния тип. Имайки поради по-ниската доза ипо-малкото места, които се инжектират при бебешкия ботокс, следва той да е още по-безопасен. 

Най-големият минус е понижената му продължителност поради по-малкото единици, както и по-слабия резултат.Това може да ви изкуши да получавате по-чести лекувания, вместо да чакате цялостните 90 дни сред тях, което е общоприетата рекомендация. Дори бебешкият ботокс, прилаган по-често от 90-дневни шпации, може да докара до нараснал риск от развиване на имунитет към потребления невротоксин. По този метод лекуванията ще станат по-малко ефикасни с течение на времето.

Грижа след процедурата

За да се сведе до най-малко рискът от появяването на синини от бебешкия ботокс, специалистите оферират да се заобикаля алкохолът в деня преди лекуването. Пет дни преди слагането на бебешкия ботокс би трябвало да се приключи приемът на разредители на кръвта, както и на добавки от рибено масло или витамин Е 

След лекуването е значимо пациентът да остане в изправено състояние и да се заобикаля докосването и търкането на третираната зона в продължение на шест часа. Физическата интензивност за към ден след процедурата е безусловно неразрешена.

Само лекарят може да ви каже към какви козметични средства може да прибягвате след процедурата. 

И не забравяйте! Преди да се подложите на въпросната намеса, първо обсъдете персоналните си стремежи и съответни естетически цели с експерт. 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР