Ново лекарство срещу коронавирус (COVID-19), което във фаза 3 на

...
Ново лекарство срещу коронавирус (COVID-19), което във фаза 3 на
Коментари Харесай

Първи резултати: Ново лекарство срещу коронавирус действа много добре, включително срещу Делта

Ново лекарство против ковид (COVID-19), което във фаза 3 на клинични тествания, дава доста обещаващи резултати, според. Разработчик е AstraZeneca – британско-шведската компания, която създава и векторната ваксина против ковид Vaxzevria, която беше измислена от Оксфордския университет.

Лекарството е с име AZD7442. А резултатите са впечатляващи – то понижава със 77% вероятността човек да развие знаменателен КОВИД. Освен това – съгласно авансово инвитро изследване на Оксфордския университет и Колумбийския университет (т.е. лабораторни проби, а не банкет на препарата от пациенти), лекарството е доста дейно и против най-новите разновидности на ковид, в това число Делта (индийския вариант).
 СЗО тества три медикаменти за заболели от ковид СЗО тества три медикаменти за заболели от ковид
Световната здравна организация (СЗО) разгласи огромни интернационалните тествания на три медикаменти против COVID-19. Тепърва се чакат резултати...

Какво съставлява лекарството – това е коктейл две антитела, които са извлечени от B-клетки от преболедували КОВИД-19. Тези кафези съставляват част от клетъчния имунитет на човешкото тяло. Изпитано е клинично – с две групи пациенти, едната от които е приемала лекарството, а другата е получавала плацебо към лекуването си. Проучването е доста огромно – с общо 5197 пациенти, които са от 5 страни – Съединените щати, Англия, Испания, Франция, Белгия. При това, 75% от пациентите в изследванията са по-рискови, поради дефицити в имунната система, които имат по принцип. 43% от всички взели участие са били над 60-годишни.

Какви са резултатите до момента? От всички пациенти в тестването, разбор е изработен на база положението общо 5172 от пациентите (другите са отпаднали от проучването), които не са имали знаменателен КОВИД-19 при старта на изследването. В последна сметка, първичният разбор демонстрира едвам 25 случая на знаменателен КОВИД в двете групи – тази, вземала лекарството, и тази, получавала плацебо. Няма нито един случай на гибел или на съществено протекъл COVID-19 в групата, получавала AZD7442. В плацебо групата е имало 3 случая на съществено протичане на заболяването, както и 2 смъртни случая. Всички тези данни дават съображение за разбор и продължение на изследванията до каква степен лекарството въобще предотвратява КОВИД-19, а освен го облекчава – т.е. предварителна защита.

По отношение на страничните резултати, обществената информация е, че няма очевидно нарастване на такива сред двете групи пациенти! Лекарството е прилагано посредством мускулна инжекция

От AstraZeneca категорично прецизират, че работят на интернационално равнище тяхното лекарство да стане допустимо най-бързо налично за рискови групи, когато бъде приключено. По-късно тази година ще има още информация от фаза 3.
 Учени: Лекарство за холестерол е ефикасно против ковид Учени: Лекарство за холестерол е ефикасно против ковид
Установено е, че лекарство, в началото предопределено за лекуване на висок холестерол, съдържащо фенофибрат и фенофибринова киселина, н...

Още:

Още от ИНТЕРЕСНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР