Ново изследване на учени от университета в Кардиф, Великобритания, показва,

...
Коментари Харесай

Форумите на медийни сайтове - новата плячка на руските тролове

Ново проучване на учени от университета в Кардиф, Англия, демонстрира, че форумите за мнения в медийните уеб сайтове се трансформират в основен детайл в съветска скица за дезинформация.

Става въпрос за интернационална, многоезична интервенция, която обгръща както съветски по този начин и задгранични издания, измежду които уеб страниците на Washington Post, The Times и Le Figaro, както и български онлайн всекидневници като " Дневник " и " Факти.БГ ". Авторите на следствието откриват косвена връзка сред троловете и съветското държавно управление.
Как работи схемата
Руски тролове основават на процедура подправени профили в уеб страниците на одобрени западни издания, представяйки се за локални читатели. С тях интензивно разгласяват мнения с проруско/антизпадно наличие под публикации, които са сериозни по отношение на политиката на Кремъл. Според създателите на проучването " постоянно тези мнения биват позиционирани рано в полемиката, с което задават нейния звук ".

Впоследствие съветски медии се базират на същите мнения в изявления, които " осведомят " локалната публика, че западното общество поддържа Русия без значение от формалните политики на европейски страни или Съединени американски щати по отношение на страната.

Тези публикации се популяризират както от огромните държавни медии, по този начин и от по-малки уеб сайтове. Социалните мрежи Фейсбук, Twitter и Telegram също са канали за разпространяването им. В някои случаи и западни онлайн издания превеждат публикациите и ги показват кто достоверни източници на информация по отношение на публичните настройки по отношение на Русия.

" Руски тролове са таргетирали западни медии и преди. Това, което отличава актуалната акция, е необятният й интернационален обсег, както и това, че се основава на единна методология ", се споделя в отчета на университета в Кардиф.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР