Ново израелско лекарство, разработено от Медицински център Ишилов в Тел

...
Ново израелско лекарство, разработено от Медицински център Ишилов в Тел
Коментари Харесай

Нов израелски медикамент лекува тежки случаи на COVID-19 до 5 дни

Ново израелско лекарство, създадено от Медицински център " Ишилов " в Тел Авив, сполучливо приключи Фаза I на тествания и наподобява, че оказва помощ на пациенти с умерено и тежко протичане на ковид зараза да се възвръщат бързо от болестта , оповестиха от болничното заведение, представени от " Таймс ъв Израел ".

Приветствайки го като " голям триумф ", от болничното заведение обявиха, че лекарството EXO-CD24 на професор Надир Арбер е употребявано при 30 пациенти , чиито положения са били умерени и тежки. Всички 30 пациенти са се възстановили - 29 от тях в границите на три-пет дни.

Лекарството се бори с цитокиновата стихия - евентуално смъртоносна имунна свръхреакция на човешкия организъм при ковид зараза, която се има вяра, че е виновна за множеството смъртни случаи от COVID-19.

Използвани са екзосоми - дребни по мярка частици, които придвижват материали сред клетките - за снабдяване на протеин в дробовете , наименуван CD24. В продължение на десетилетие Арбер е правил изследвания в тази област.

" Този протеин се намира на повърхността на клетките и е добре прочут и има значима роля в регулирането на имунната система ", сподели откривателят Ширан Шапира от лабораторията на Арбер.

Протеинът оказва помощ за усмиряване на имунната система и лимитира бурята.

Арбер разяснява, че заготовката се вдишва един път в деня в продължение на пет дни. Специалистът добави, че отива непосредствено в сърцевината на бурята - белите дробове - за разлика от други формули, които селективно лимитират избрани цитокони или работят нашироко, само че предизвикват по съществени странични реакции. По думите му EXO-CD24 работи без странични реакции.

Продължава тестването на препарата, само че представители на болничното заведение обявиха, че е допустимо да окаже голямо въздействие в битката с ковид и най-много при тежките случаи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР