Ново 20: БСП кани партиите в НС на разговори по

...
Ново 20: БСП кани партиите в НС на разговори по
Коментари Харесай

Ново 20: БСП кани партиите в НС на разговори по спешни въпроси


Ново 20: Българска социалистическа партия кани партиите в Народно събрание на диалози по незабавни въпроси. Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отправи покана за среща към партиите за през днешния ден, на която да обсъдят по думите й спешни въпроси.

Според Нинова основните тематики за българските жители са високите цени и ниски приходи, инфлацията и неналичието на предвидимост. Тя призова партиите
да обсъдят мерки, като тавана на цените на ток, газ, вода и парно, както и бюджета за 2023 година
„ Преговорите за сформиране на правителство трябва да вървят паралелно с гласуване на бюджета. Дори да няма държавно управление, бюджет би трябвало да има “, добави тя.

„ Предвид късото време и практиката
всяка група да внася спомагателни, постоянно взаимно изключващи се оферти,
ние от “БСП за България ” призоваваме за отговорност и внасяме покана за среща в понеделник, от 13:00 ч. в Народното събрание, на която да бъде разисквана макрорамката на бюджет 2023 година, както и да се търси единодушие по незабавните ограничения за поддръжка на фамилиите и стопанската система до края на годината “, уточни още Нинова.
Междувременно незабавно след изборите ГЕРБ обявиха, че
основават контактна група за преговори за кабинет с всички парламентарно показани партии, само че към момента на този стадий нищо не е ясно.

Повечето партии още не са изразили безапелационна позиция. Положителен отговор засега има само от групировката на Стефан Янев – „ Български напредък ”. И категоричен отказ от „ Възраждане ”. От „ Продължаваме Промяната ” заявиха, че ще бъдат контруктивна съпротива. „ Няма да отидем на диалози с ГЕРБ за първия мандат “, безапелационен бе Асен Василев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР