Новият заместник-кмет с ресор Транспорт“ в Община Пловдив Савина Петкова

...
Новият заместник-кмет с ресор Транспорт“ в Община Пловдив Савина Петкова
Коментари Харесай

Сбогом на малките автобуси в Пловдив, сменят цената на билетите?!

Новият заместник-кмет с сектор „ Транспорт “ в Община Пловдив Савина Петкова ще събере превозвачите на среща през тази седмица. Тя прикани за известно време, защото в този момент навлиза в областта на активността си, с цел да се запознаване с конкретиката и всички елементи към посочените проблеми с всеобщия градски превоз в града.
„ Това са неуредици, насъбрани в последните 20-25 години и не могат да се изправят за няколко дни “, моли новият заместник-кмет.
По думите ѝ пред радио Пловдив през днешния ден той не е цялостна злополука, както се преувеличава.
„ Има проблеми и несъмнено има доста какво да се направи. Особено в пиковите часове, заран рано, по обед, когато се прибират учениците и късно вечер. Също по този начин неизпълнението на курсовете и разписанията. Това ще бъде подложено на непоколебим надзор. В договорите с превозвачите въпреки всичко има задоволително строги наказания при потвърдени нарушавания “, разяснява Петкова.
От друга страна, превозвачите се оплакват от неналичието на задоволително личен състав и огромно текучество на фрагментите, уточни още Савина Петкова.
Сред краткосрочните ограничения тя уточни отпадане на дребните рейсове, съблюдаване на разписанията и постоянните курсове.
Савина Петкова напомни, че Общината има контракт за въвеждането на електронна билетна система с компания „ Тикси “, която се вкарва поетапно и се чака да проработи в средата на това лятото.
Едва с цялостното ѝ действие ще може да се реши съответно какви ще са цените на билетите, счита Петкова.
Тя разяснява още, че градът е изменен доста и това би трябвало да се отрази на редовността на курсовете и възможна смяна на транспортната скица.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР