Новият вариант на , открит във Великобритания, е по-смъртоносен от

...
Новият вариант на , открит във Великобритания, е по-смъртоносен от
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Освен по-заразен, британският вариант на COVID-19 е и по-смъртоносен

" Новият вид на, открит във Англия, е по-смъртоносен от остарелия ". Това съобщи в телевизионно послание към нацията английският министър председател Борис Джонсън, представено от БТВ. Според Би Би Си информацията е още предварителна и идва от медицинските експерти, консултиращи английското държавно управление в битката с пандемията.
По данните им новата разновидност на COVID-19 е освен по-заразна, само че и с 30% по-смъртоносна. " Освен че има доказателства, че се популяризира по-бързо, наподобява има доказателство, че той е и по-смъртоносен ", съобщи Джонсън. Доказателството идва от математически модел, анализиращ данните за смъртните случаи от ковид.
 Заради новите разновидности на Коронавирус: Европейската здравна организация зове за по-строги ограничения Заради новите разновидности на Коронавирус: Европейската здравна организация зове за по-строги ограничения
Европейската организация по битка с епидемиите прикани страните-членки да бъдат подготвени да вкарат по-строги ограничения през идните седмици. Така...
" Има данни, че хора, дали позитивна проба за така наречен " английски вариант " на КОВИД-19, са изложени на по-голям риск, разгласи през днешния ден основният теоретичен консултант в Обединеното кралство Патрик Валанс, представен от Ройтерс. Данните сочат, че съществува нараснал риск за тези, които са се заразили с новия вариант, в съпоставяне със остарелия вирус, сподели Валанс на брифинг. При мъже, които са малко над 60-годишна възраст, междинният риск е от 1000 инфектирани, към 10, за жалост, да починат от вируса. При новия вариант, от 1000 инфектирани, към 13-14 евентуално ще умрат, добави Валанс.
Все отново основният теоретичен консултант на държавното управление сър Патрик Валънс отбелязва, че " към момента има доста незнайни към тези цифри и ние би трябвало да свършим доста работа, с цел да ги уточняваме, само че явно има причина за паника както в повишението на смъртността, по този начин и в по-лесното му разпространяване ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР